• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.40)
how i met your mother
27 yaşındaki manhattanlı mimar ted, arkadaş grubuyla kendine küçük bir dünya yaratmış bir genç. grupları dört kişiden oluşuyor: en iyi arkadaşı, hukuk öğrencisi marshall (jason segel), dokuz yıldır birlikte olduğu anaokulu öğretmeni sevgilisi lily (buffy the vampire slayer’ın willow’u alyson hannigan) ve kendine özgü fikirleri olan, takım elbise giymekten şaşmayan, kızlarla tanışmak için sağlam bir yöntem geliştirmiş barney stinson (neil patrick harris). onun kalıcı ilişki kurmak gibi kaygıları yok. tersine, renkten renge koşuyor. bizim onunla tanıştığımız sıralarda lübnanlı kızları beğeniyor, bir önceki favorisi yarı asyalı kızlarmış. günler böylece akıp giderken, marshall, anaokulu öğretmeni lily ile evlenmeye karar verdiğini açıklayınca ted (josh radnor) paniğe kapılıyor. romantik ted’in bekâr kalmaya hiç niyeti yok ve eğer gerçek aşkı bulmaya niyeti varsa, onun da harekete geçmesi gerek. derken robin scherbatsky (cobie smulders) ile tanışıyor ve ilk bakışta aşık olduğunu düşünüyor. acaba sahiden öyle mi?


  1. bir friends değildir, olamaz da...
  2. tam olarak dün tekrar başladım. giriş müziğinde kendimi kafa sallarken buluyorum bazen ve ne kadar iğrenç bir görüntü oluştuğunu hayal bile edemezsiniz. ayrıca garip sesler çıkarmaya başladığınızda sakin olun. evet biz de hiç böyle gülmemiştik. sanırım gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri. scrubs var bir de yoksa en iyisi derdim. ama bir türlü kıyaslayamıyorum ikisini.
  3. yarın 3 tane babalar gibi sınavım olmasına rağmen açtım bugün sınav başına bir bölüm düşecek sayıda bölüm izledim... sıkılmış, ders çalışmaktan usanmış, memleketini (aileyi, arkadaşları, doğup büyüdüğü sokakları ve hatıraları) özlemiş biri olarak iyi geldi uzun zamandır izlemediğim birkaç bölümü izlemek...

    şimdi tekrar o lanet olası 3 sınav için son tekrarlarımı yapacağım ve uyuyacağım. sınavlar bittikten sonra da dönünce evime, oturup geceleri o her zamanki yerimde, o koltukta, o masada, mekanımda biramı yudumlayarak izleyeceğim bütün sezonları.

    keşke bitmeseydi be şu dizi... hatıralarım canlanıyor eski bölümleri izlerken. o günlere, çocukluğuma, ergenliğime dönüyorum ilk sezonlara bakarken. sonlara doğru lise ve üniversitenin ilk yılı...

    sanırım yine duygusallaştım. neyse.

    iyi geceler sözlük.

    güzel bi şarkı
  4. bol güldürmeceli yer yer imrendiren arkadaşlıklar barındıran komedi dizisi. nereden baksanız son 4-5 sezonu meraktan izleyen büyük bir kitle var ve finali daha büyük olaylarla olur diye umuyor insan. bu nedenle final bölümü 9 yılın beklentisini karşılamamıştır. ha ben sevindim sonunda o ayrı tabii.

    friends'le benzerlikleri bazı yerde çok sıkıyor ama biraz daha yakın tarihte olması, günümüz imkanlarının da konuya dahil olması daha samimi yapıyor diziyi.

    sonuç olarak benzer yaştakilerin bir dönem gençliğinden çalmış olan dizi.
  5. tam 9 sezon sürmüş arkadaşlık,karşı cins,aile,iş hayatı gibi konuları işlemiş gençlik dizisi.

    not: final bölümü fena değildi bence de.
  6. friends ile karşılaştırılınca her zaman daha altta kalan dizidir, buna ben de katılıyorum. zaten rezalet finaliyle de pek çok kişinin gözünden düşmüştür.

    zamanla komedi dozunun düşmesini de ben şuna bağlıyorum: uzun süren sit-com dizilerinde karakterler yirmili yaşların uçarı-kaçarı gençlerinden otuzlu yaşların olgunluğuna erişmiş gibi duruyorlar. bu da ister istemez oluşan bir durum. the big bang theory de bundan muzdarip bana kalırsa.

    ancak bu dizinin en önemli noktası kurgusunun bütünlüğüdür. friends bölüm bölüm kısa olaylar tadında ilerlerken bunda bir olay yıllar sonra vurgulanabiliyor, kurgusu bu yönden harika. (mesela ananas, tokat iddiası gibi)
  7. aklıma barneyin ''legen... wait for it... dary'' repliğiyle kazınan, sıkıldıkça çerez niyetine çıtır çıtır izlenilebilecek çok tatlı dizidir.
  8. başka hiçbir dizide bulamıyorum bunda bulduğum tadı.

    bar muhabbetleri, arkadaşlık ortamı, espri tarzları ve özellikle de karakterlerin samimiyeti ve her birininin karakteristik özelliğinin seyirciye bu kadar net geçirilmesi efsane kılıyor diziyi

    !---- spoiler ----!

    finalini niyeyse beğendim ben. belki çok farklı olaylar yapılabilirdi evet ama robinin sonunda tede dönmesi tam istediğim gibi bir finaldi

    !---- spoiler ----!
    kup
  9. bir sezonda gülebildiğim bir iki sahnesini hatırladığım vasat dizi.
    not:joey tribbianisporluyum:)