1. "tam ve namuslu düşünceler sessizlik, ihtiyarlık ve dişsizlik ister. dişsiz olduğun zaman "ayıp çocuklar, ısırmayın!" demek kolaydır. ama, otuz iki dişin olunca... insan gençliğinde canavardır, evcilleşmek bilmez canavardır ve insan yer. kuzular, tavuklar ve domuz yavruları da yer ama, hayır, insan yemezse doymaz!"
    zorba
  2. dünyanın başına gelmiş en büyük felakettir.
  3. hiçbir zaman sizin yanınızda olamayacak hemtürünüzdür. en yakın arkadaşınız bile gidebilir, en sevdiğiniz kişi bile tarafınızda olmayabilir. size inanmayabilir, güvenmeyebilir. düşünme gücü çok yüksek canlıların hepsinde olan aşırı şüphe duygusunun zararlarından doğar hepsi. siz güven istedikçe sizi kırar, reddederler, size güvenmezler. imkansız gibi gözüken olaylar dizisinin, sis perdesinin arkasında olan şeylere inanmamakta ısrar ederler, sonuç olarak kırarlar, kırılırlar. bir şekilde yola devam edecek gücü yine bulurlar. düşünürler ve başarırlar, eninde sonunda...
  4. yüzükler efendisi'nde tolkien'in bahsettiğinden daha da beter varlıklarız. insan olmak utanç verici olmaya başlarsa, insan ne yapar? ne yapabilir, ne yapması gerekir? hiçbir cevabı bulamazsa da iyice kafayı üşütmeye başlar.

    çocukluğumdan bu yana, hep gördüğüm şey insanların tamahkârlığı, lükse olan tutkusu, kibri, paraya tapması, kendini tek doğru bilen görmesi, bilenlere de bilmiyorsun nefretiyle yaklaşmaları.

    insanlar, yaşadıkları yere en fazla zararı bile bile veren tek canlı sanırım. kendi türünü sonuna kadar yok etmeyi dahi düşünecek kadar kibirli, kendini üstün gören tamahkâr varlıklar. insanlar, yüzlerine baktığınızda, bir süre sonra utancın silindiğini görmeye başlayacağınız canlılara dönüşmüşler.

    belki bunları söylerken ben bile kibirli, aciz, şahsiyetten yoksun ve kendi cinsini aşağılayan, aşağılık bir varlığım.

    keşke fırsat verilseydi, ya hiç olmazdım, ya da herhangi bir başka varlık, insan dışında tabii.

    fırsat verilmedi, insan doğdum, değiştirmeye çalışsam, yedi milyar bitmez ki, zaten kendimi dahi değiştiremiyorum.

    insanlar üzücü, insanlar üzüyor, insanlar kin, nefret, kibir, güç tutkusu, lüks tutkusu ile dolu canlılar ve bu her şeyden daha korkutucu. kendi sonumuza gidiyoruz, nefesler alarak ve vererek.
  5. "insan, gerçekten dünyanın şımarık çocuğudur."

    mihail nuayme
  6. bir canli. bir hayvan turu. sen, ben, o; biz, siz, onlar.

    zaman zaman guzel seyler de yapar fakat cirkin ve kotu yani daha kuvvetlidir. onemi ise bu yazdigim sayfa dahil hepsini insanin yaratmis olmasi ve insan icin yaratmis olmasidir. yaniu insan onemsizse; bu sayfa da, bu yazi da, ben de onemsizim. ki aslinda bu sayfa da, bu yazi da, ben de zaten onemsiziz.

    iste boyle bir israftir insan: gozu var, gormez; kulagi var, duymaz; kalbi var, hissetmez. zaaa. saka saka: gozu var ve gorur, yahut gormuyorsa da bu dalga gecilecek bir durum degil, evrim utansin; kulagi var ve duyar, yahut duymuyorsa da bu dalga gecilecek bir durum degil, evrim utansin; kalbi var ama kalp denen sey bir hissetme organi degil zaten. yani hisseder ama kalbiyle degil, beynine giden sinyallerle yahut hissetmiyorsa da bu dalga gecilecek bir durum degil, evrim utansin.

    evet, insan boyle sahane, boyle berbat bir seydir. her seydir, hicbir seydir.

    keske bir de cogalmasa, cocuk yapmasa ama yapiyor iste. yeni caniler doguyor her gun. yepyeni kurbanlar. yepisyeni depresyona girecekler listesi. yepisyeni bedbahtlar. yepisyeni ezilenler ve yepisyeni ezenler. ezenler ama yine de mutlu olmayanlar. olamayanlar. kronik mutsuzlar.

    genelde ahmak insanlar cocuk yapiyor zaten. ahmak olmayanlari kedi, kopek, fare, kus, kaplan, fil veya zuraafa besliyor yahut evlat ediniyor afrika'dan, kenya'dan; anadolu'dan, konya'dan; almanya'dan koln'den ve amerika'dan, sonya'dan. iki azgini bir araya gelmesin, sevisirler soymadan. sevisirler doymadan. oy madam.

    en mukemmel ornekleri icin: (bkz: albert einstein) , (bkz: nikola tesla) , (bkz: niccolo machiavelli) , (bkz: arthur schopenhauer) , (bkz: friedrich nietzsche) , (bkz: bertrand russell) , (bkz: brad pitt) , (bkz: kivanc tatlitug) , (bkz: aysun kayaci) , (bkz: didem erol) , (bkz: sibel can) , (bkz: mine mutlu) , (bkz: kate upton) , (bkz: charlize theron) , (bkz: jared leto) , (bkz: george clooney) , (bkz: kemal kilicdaroglu) , (bkz: mahatma gandhi) , (bkz: iskandinav halklarinin ekser uyeleri) , (bkz: sabahattin ali) , (bkz: mustafa kemal ataturk) , (bkz: tuba buyukustun) , (bkz: bircok porno iscisi) , (bkz: aamir khan) , (bkz: burcin abdullah) , (bkz: angelica heart) , (bkz: alexandra ivanovskaya) , (bkz: emine un) , (bkz: fyodor mikhailovich dostoyevsky) , (bkz: sigmund freud) , (bkz: kurt cobain) , (bkz: david beckham) , (bkz: freddie mercury) , (bkz: adele) , (bkz: nil karaibrahimgil) , (bkz: akon) , (bkz: cem adrian) , (bkz: richard dawkins) , (bkz: immanuel tolstoyevski) , (bkz: limon kimyon zorro) , (bkz: jun misugi) , (bkz: sinire gerek yok) , (bkz: mies)

    en "guzel olmayan" ornekleri icin: (bkz: george w. bush) , (bkz: osama bin laden) , (bkz: abu bakr al-baghdadi) , (bkz: olum fermani veren peygamberler) , (bkz: ortadogu halklarinin ekser uyeleri) , (bkz: huseyin uzmez) , (bkz: ali agaoglu) , (bkz: recep tayyip erdogan) , (bkz: yalcin akdogan) , (bkz: joseph stalin) , (bkz: siska mankenler) , (bkz: abdullah ocalan) , (bkz: serefsiz haysiyetsiz) , (bkz: emre belozoglu) , (bkz: tugce kazaz) , (bkz: dudayeva) , (bkz: chainard) , (bkz: muammar gaddafi) , (bkz: mohamed morsi) , (bkz: omar al-bashir) , (bkz: saddam hussein) , (bkz: mahmoud ahmadinejad)

    en "garip" ornekleri icin: (bkz: adolf hitler) , (bkz: adnan oktar) , (bkz: okan bayulgen) , (bkz: ahmet cakar) , (bkz: ibrahim uzulmez) , (bkz: sabri sarioglu) , (bkz: banu alkan) , (bkz: erol buyukburc) , (bkz: justin bieber) , (bkz: cem uzan) , (bkz: fadil akgunduz)
  7. bu gezegenin imtihanıdır.
  8. benden sonrası tufan diyerek hareket eden, kendisini bu dünyanın tek hakimi sanan, evrim sonucunda geliştiği bilincini daha çok yıkıma yoran, primattan hallice memeli canlı.

    insan, kötüdür.

    peki, hiç mi iyi insan yok. var tabi. ama onlar da her geçen gün yok olmakta, yok edilmekte.

    kirlendi dünya. artık bu kiri atamıyor üzerinden. yorgun artık dünyamız.

    üzgünüm çocuklar gelecek sizin için pek parlak görünmemekte...
  9. yürüyebilen 3 boyutlu periyodik tablo elementleri
  10. dünyayı yok etmeyi amaçlayan mikrop. eğer ki dünya antibiyotik almassa -ki alamayacağa benziyor- dünyayı içten içten öldürecektir.

    antibiyotik dünya için uzaylı saldırısı olabilir. veyahut bir zombi salgını ile bildiğimiz insan ırkı yok olabilir.

    düzenleme: şimdi düşündüm de insan oğlu kanserdir. antibiyotikler işe yaramaz kemoterapi uyguluyor dünya kendine oda dünyayı öldürüyor.