1. zoom özelliği gelmiş artık fotoğraflarına daha yakından bakıp ağlayabiliyorum.tşk insta.
  2. uçsuz bucaksız asimetrik bir evren.

    içinde kayboldum. bu mecralardan harbiden uzak durmak lazım.
  3. insanı kendisine üye olmaya istemsizce itebilen fotoğraf/video paylaşım sitesi. şöyle ki; adaşım olan kızın biri e-mail adresimi vererek (uydurdu mu, yanlış mı yazdı yoksa "ne güzel adres keşke benim olsa" mı dedi bilmiyorum) hesap açmış burada, az takipçili üyeliğini 2 ay kadardır devam ettiriyormuş. e-mail kutumun "sosyal" kısmına gelen abuk subuk bildirimlerle bunu fark ettiğimde, cin fikirli arkadaşlarımın yardımıyla "şifremi unuttum" diye giriş yapıp önce şifreyi sıfırlayıp değiştirdim, sonra hesabı kapattım(*:uygulama içinde değil de direkt bir link varmış hesabı kapatmak için). kız bunu fark edip, 2 gün sonra aynı e-mail adresimle yeni bir kullanıcı hesabı açmış -insan bir sorgular ilk hesap niye böyle oldu diye- , aynı şekilde hesabı kapatıp bu sefer kendime bir hesap açıp e-mail adresimi doğruladım. n'apayım birkaç ünlü takip edeyim bari artık :)
  4. okumayı sevmeyenlerin twitter' ıdır.

    (bkz: twitter)
  5. facebook'ta takılmayı azaltınca girdim. önceden 3 veya 4 hesap açma girişimim daha oldu, sildim hepsinde de. bu kez silmedim, duruyor. içten paylaşımları olduğuna inandığım arkadaşlarımla takipleşiyorum, birkaç tane de doğa fotoğrafçısı ve mizahi sayfa var. (aslında mizah olarak sadece 9gag var galiba) kimseyle ikiyüzlü eğlence yarışlarına girmeden varlığımı sürdürüyorum.
  6. bu platformda genelde insanlar çok eğleniyor görünme çabaları yüzünden hiç eğlenemiyorlar
  7. kitap,film paylaştığım (kendimce) bir hesabım vardı. insanlara o hesabı vermem saçma olacak diye gerçek adımla hesap açtım. lise öğretmenlerim, üniden arkadaşlar falan. ben nasıl koptuysam artık ''kim bunlar'' dercesine bakıyorum. kimse kimseyi iplemiyor ama ipliyor gibi davranıyor falan. çok acayip bi yer hakikaten.
  8. hic uye olmadigim, olmayi da dusunmedigim site, aplikasyon, platform, her ne halt ise.
    size ne benim ne yaptigimdan, bana ne sizin ne yaptiginizdan.
    insanlarin ego tatmini yaptigi yeni nesil masturbasyon aktivitesi.
  9. telefon veya herhangi bir makine ile çekilmiş fotoğrafları bir takım fotoğraf efektleri ile güzelleştirip yayınlayan ve bu hizmeti kullananlara gösteren uygulamadır...

    çokça kahve, kek, kahvaltı, çay gibi yiyecek/içecek paylaşımı yapılan bu sosyal medya mecrası, kitap paylaşımlarıyla da ünlüdür.

    etiketleyerek (tag dedikleri mevzu) daha da fazla insana çektiklerinizi yaymanız mümkün...

    her uygulamanın suyunu çıkardığımız için bunun da felaket oranda suyu çıkmıştır, çünkü herkes yapmaktadır, yapmayan eksik hissetmektedir.
    ve benim de hesabım vardır...
  10. diğer poüler uygulamalardan bir şeyler çalarak kendini geliştirdiğini sanmaktadır bu sitenin sahipleri.