1. bir farklı versiyonu uyumaktır. kimse de dur napıyorsun demiyor.
    abi
  2. "vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni,
    değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez"

    diye başlayan tam da dünyayı anlatan, ölüme göz kırpan bir william shakespeare şiiri vardır. bu şiirin son iki dizesi dünyadaki bütün kötülüklere rağmen insanların yaşamaya devam etme nedenini haykırır ve der ki:

    "vazgeçtim bu dünyadan dünyamdan geçtim ama
    seni yalnız komak var o koyuyor adama."
  3. dünyaya isyan etmenin eyleme dönüşmş halidir.

    onaylıyor muyum, elbette hayır.

    nedenini açıklayayım...

    birden fazla nedeni vardır. önem sırasına göre yazacağım, en önemlisi sonda olucak, cunku akılda daha çok kalacağını düşünüyorum.

    çoğu insanın aklından intihar seçeneği geçmiş olabileceğine biliyorum, buna bende dahil. asla yadırgamadım kimseyi böyle bir düşünceden ötürü.

    kötü zamanlar, acılar yaşayabiliyor insanoğlu. evet haklısınız gezegenimiz cazip bir yer olmaktan çıkıyor ve diğer gezegenlerde de henüz hayat bulunamadı. fakat biz bu seçeneği - bence bir soru işareti olan bir seçeneği - işaretleme cesaretine nasıl kapılabiliyoruz... ve yarının farklı olmasında ki kesinliği nereden bilebiliyoruz... insan bence kendi dünyasını yaratabilir, dış dünyadan bağımsız bir şekilde. ben bunu yapmaya çalışıyorum ve dış dünya beni o seçeneğe doğru yönlendiremiyor, cunku zırhımı oluşturuyorum bir şekilde...

    gitmeyin, buralar sizsiz nasıl çekilir? neylerim ben olum sizsiz? olaya bencilce baktığımı düşünmeyin çok kızarım...

    haydi şimdi bunları düşünmeyi bırakın, şu müziği bir dal niyetine uzatıyorum ve hayatınızı nasıl güzelleştirmenin yollarını aramaya çağırıyorum.
  4. failin eyleme başlamadan pişman olmadığı; eylem sonrası -genelde- çok geç kalınan hayattan vazgeçme kararıdır.
    mantık bir şekilde yaralanmış olmalıdır.
    çıkış yolları sislidir görülmez.
    kişinin kendisine ve içinde bulunduğu çaresizliğe dışarıdan bakamaması buna en büyük sebeptir bence. dışarıdan bakmayı öğrenmek gerek...
    mahi
  5. kişinin ölümünü süslemesidir. ölüm güzellemesidir.
    kuz
  6. ben de uzun süreler gerçekleştirmeyi düşündüm. fakat geçimsizlikten değil. dertlerden değil. şu an sizin düşündüğünüz hiçbir şey yüzünden değil. hayatın anlamını bir dönem çok düşünmemden... bulamadığımdan... sonra ne kadar büyük bir salaklık yaptığımı da anlamış, ve hayattan keyif almaya bakmıştım. devam ediyorum. ben psikoloğa gitmedim. siz gidin.
  7. ne korku ne cesaret. hiç bir tanımı olduğunu düşünmüyorum her intihar kişiye özel hayali ve neden, ne düşünerek olduğu da.
    sud
  8. çok ciddi bir konu. psikoloji okuduğum için biraz açayım konuyu.



    eğer bir tanıdık intihar edeceğini söylerse, bizim yaklaşımımız genellikle intihar edecek adam söylemez şeklinde oluyor. ama işin aslı öyle değil. bir insan intihar edeceğini söylüyorsa bu onun yardım çığlığıdır, çaresiz kaldım demesidir. birinciyi söyler ama etmez ikiniciye söyler etmez ama üçüncüye eder!

    hele bir de intiharı nasıl edeceğine dair planlar yapıyorsa ve hatta kendine zarar vermeye başlamışsa bir kişi acilen müdahale edilmesi gerekir.


    intihar eden insanların en azından yüzde yetmişi bir hamlede bulunmadan önce niyetleri hakkında bazı ipuçları verirler. bu ipuçlarının farkında olmak ve kişinin problemlerinin şiddeti, böyle bir trajediyi önlemeye yardımcı olabilir.

    birçok insan niyetlerini şu tip cümlelerle direkt olarak ifade edebilirler:

    ‘’kendimi öldürecekmişim gibi hissediyorum.’’
    ‘’buna daha ne kadar katlanabileceğimi bilmiyorum.’’

    genellikle, depresyon, çaresizlik, aşırı yalnızlık ve/veya umutsuzluk tanımlayan ifadeler intihar düşüncelerini öne sürüyor olabilir. bu ‘’yardım çığlıklarını’’ dinlemek önemlidir, çünkü genellikle çaresizce diğerleriyle iletişim kurma teşebbüsleri anlaşılma ve yardım alma ihtiyacından kaynaklanır.

    sık sık intiharı düşünen insanlar davranışlarında dışa yansıyan değişiklikler gösterirler. önem verdikleri eşyalarını dağıtarak, bir istekte bulunarak veya diğer işlerini sıraya koyarak ölüme hazırlık yapabilirler. çevrelerindeki insanlardan uzaklaşabilirler, yeme ve uyuma alışkanlıklarını değiştirebilirler veya önceden yaptıkları aktivitelere veya ilişkilere karşı ilgilerini kaybedebilirler. alkollü içki alımında ani bir artış ayrıca bir tehlike sinyali olabilir, kişinin problemlerin ‘’yakında sona ereceği’’ni bilerek bir hafiflik duygusu hissediyor olmasına işaret edebilir.
  9. dile pelesenk edenden değil dile getirmeyenden beklerim intiharı. reklam için değil kurtuluş için bunu yapacak olan sadece kendisi için yapar zira. sessiz ve sedasızca.

    "ey, iki adımlık yerküre
    senin bütün arka bahçelerini
    gördüm ben!"
  10. bir insanın ölmek istemesini umursamıyor olabilirsiniz, şımarıklık olarak görüyor olabilirsiniz, hadi olmaz ya ölmek isteme sebebini meşru görebilirsiniz hatta bir insanın ölümü sizi üzmüyor olabilir, ilgilendirmiyor olabilir ama bunu "geyik" malzemesi yapmak, "intihar şenliği" başlığı açmak, zaten dibe vurmuş hisseden birini alenen intihara teşvik etmek, zaten önemsenmediğini dile getiren şeyler söylemek kötü biri olduğunu ima etmek cinayete teşebbüs olarak değerlendirilmeli. umursamıyorsanız basit ya da saçma buluyorsanız okumayın yazmayın. bu kadar bencil, bu kadar ukala bu kadar kötü olamazsınız, bir kullanıcı adının arkasına sığınıyor olmak insanı bu kadar küçültmemeli.

    intihar "durmadan bunu söylüyor ilgi çekmeye çabalıyor ", "onda intihar edecek yürek yok", "bunları yaptıysan/yaşadıysan öl zaten" denilebilecek bir şey değil. duygu durumu bozuk bir insan sizin ufak bir mimiğinize takılıp intihara teşebbüs edebilir mesela, sizin ölmesini ya da yaşamasını umursamadığınız birinin ölmesi etrafındaki insanların hayatında kocaman bir boşluğa sebep olabilir. siz umursamadığınızı komiklikler şakalarla anlatacaksınız diye bir insanın hayatı yolluna sokmayı denemeden son bulabilir. bunları anlamak için yaşamak falan değil azıcık insan olmak gerek,

    üst düzey espri anlayışınızı insanları teşvik etme hevesinizi başka konulara saklayın ya da içinizden yapın.