1. hani izmirli faşizmi vardır ya izmir'le ilgili.. gelmeyin kardeşim derler (ki ben hiç meraklı değilim gitmeye. sanki her yeri alsancak, karşıyaka,göztepe.. buca, şirinyer, gaziemir izmir değilmiş gibi. neyse bu ayrı bir konu)

    uzun bayram tatillerinde siz asıl istanbul'u görün.. nasıl rahatladığını, bir hafta boyunca sakinleştiğini görün de izmir filan nasıl traşmış anlayın canlarım..

    istanbul faşistinden sevgiler
  2. doğduğum ve yaşadığım şehir. artık bu şehirde yaşamanın getirilerinin bizden gotürdüklerinden az olduğunu düşünmeye başladım. başka hiçbir şehirde yaşamadığım için karşılaştırma yapamıyorum ancak herkesin fikir birliği ettiği fırsatlar şehri olma opsiyonunu da bence yıllar öncesinden kaybetti. o kadar kalabalıklaştık ki burda sokaklarda, köprülerde yürüyecek yer bulamıyoruz. karşıdan karşıya geçmekse adeta nüfus mübadelesi. yine de bu şehirden ayrilip başka şehirde yaşamaya cesaretim yok. türkiye'de yaşayacaksam her zaman istanbul'u seçerim.
  3. kendisi türkiye topraklarının sadece %0,7 kadarını işgal ederken, ülke nüfusunun %20'sini, ana haber bültenlerinin ise %90'ını işgal etmektedir. son zamanlardaki en büyük rakibi ise tabiki adana'dır.
  4. turist olarak yaşaması mükemmel, yerlisi içinse rezalet olan şehir.
  5. trafiğin 06,30' da başladığı bir şehir oldu. azıcık geç kalayım demeyin, keçileri de kaçıverirsiniz sonra işe yetişeceğim diye. bunun dışında a'acayip binaların da göğe ulaştığı bir şehir. gebze-kadıköy istikameti boyunca e5 güzergahında seyrederseniz ne demek istediğimiz gayet iyi anlarsınız.
  6. dünya şehirlerini cebinden çıkartabilecek kadar görkemli,görmüş geçirmiş şehir.gel gör ki gün geçtikçe daha da tahrip edilip iğrençleştiriliyor.
  7. dünyanın en büyük şeyi.

    zira ne olduğu belli değil. "megaköy" diyenleri gördüm ama köy dediğin şeyde de bir nizam olur, belli donanımlar olur. burada böyle bir durum yok. istanbul'dan boğaz'ı çıkar, denizi çıkar, birkaç tarihi camiyi çıkar... göz zevkini okşayan, şehir hissi veren ne kaldı?

    müthiş doğası olan bir şehri, bir ülkeyi hep beraber mahvediyoruz. yazık hepimize!
  8. hafta sonu gideceğim şehir. gitmeyeli uzun zaman olmuştu bakalım eski tadı var mı yoksa iyice boka battı mı..
    ben oralardayken mini zirve yaparsanız haber edin emi.
  9. ne zaman uzaklaşsam bir daha dönemeyeceğimi hissettiğim şehirdi..ama bilmiyorum gitmek mi zor artik kalmak mı burada.
    zahle
  10. siz ne verirseniz size onu verir