1. ülkemizin zayıf kaldığı bir çok noktadan biri. düzenli ve sağlıklı bir yaşam için gerekli bir ihtiyaç.
  2. belirli filtrelerden geçmesi gerekmektedir.(alkol, hastalık, cinsel ilişki gibi) çünkü sizdeki kanda oluşabilecek hastalıklara karşı bir önlemdir ve yapılmalıdır.

    kan verme işlemini gerekli durumlarda yapmışlığım vardır ihtiyacı olanlara istinaden tabi o an alkol falan almadıysam. önemlidir kan bağışı bu konuda duyarlı olmamız gerek sanırım.

    kızılay bilinen en önemli kuruluş lakin kendilerine bazı haber kaynaklarından dolayı pek güvendiğim söylenemez.

    haber örneği için;

    haber
  3. ihtiyacı olan insanlara bir faydam dokunduğunu düşündükçe mutlu olduğum, hemoglobin değerimin 19 olmasından dolayı da düzenli bir şekilde yaptığım olaydır..
    dewe
  4. cumartesi günü üsküdar'da gezici araçta vererek katıldığım eylem. hatta kanser hastalarına kök hücre nakli için de ayrı bir form doldurup küçük bir kan örneği de verdim. sizlere de tavsiyem ekstra bir form doldurarak kan örneği verip kanser hastalarına umut olabilirsiniz. eşleşme olduğunda kızılay bize dönüyormuş.

    kızılay'ın kan satması bence de iğrenç bir durum ama bunun haricinde kan bağışı toplayıp bunu yine bağış şeklinde, ücretsiz dağıtan bir kurum yok sanırım. elimiz yine kızılay'a mahkum galiba.

    edit: şimdi mesaj geldi kan ihtiyaç sahibine ulaşmış ve bir de fidanın olmuş. güzel his vesselam. :)
  5. bir gün 50 kilonun üstüne çıkarsam yapacağım ilk eylem. çok istiyorum kan vermeyi ama kilo yüzünden veremedim hiç. hele telefonuma mesaj geldiğini görmeyi çok istiyorum. biraz kilo alayım bari.
  6. babamın hepatit b taşıyıcısı olması bana yapılan aşıların tutmaması sebebiyle yapamadığım eylem. enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidersem aşılamanın yolları varmış o zaman kan da verebiliyorum ama tembellik işte.

    kan stoklarıyla ilgili olarak düşüncem yanlış olabilir fakat verebiliyor olsam dahi stoklanması için kan vermeye gitmem. acil bir durumla karşılaşıldığında yardımcı olurum diye düşünüyorum. zaman kaybı farkındayım ama başımdan geçen bir olay bu şekilde düşünmeme neden oldu. ben kan veremediğimi bilmezken bir kanser hastası için kan vermeye gittim acil 4 ünite kan lazımdı kan grubu fark etmez diyerek arıyorlardı ben veremeyince arkadaşlarımı beklerken eşiyle konuştuk verdiğimiz kanların eşi için olmadığını söyledi o yüzden grubu fark etmiyormuş. eşine lazım olan kanı vermek için karşılığında kan istemişler. bulunmadan ihtiyaç duyulan kan verilemiyormuş.

    sürekliliği sağlamak için geçerli bir yol olabilir ama acil bir hastayı bekletmek çok acımasız değil mi kanı ver sonra iste karşılığını. bu durum benim gibi düşünenler olduğu için yaşanmıyordur ama bunlar yaşandığı için benim gibi düşünen çok insan vardır eminim. bir çözüm bulunmalı çok acil.
  7. güvenemediğim için malesef katılamadığım aktivitedir. oktar babuna
    zamanında da sözde sınır tanımayan bir çok doktor avrupa ve amerikadan, afrikaya gitmiştir ve aynı şeyler orada da yapılmıştır. bunun sebebi ise biyolojik silahların denenmek istenmesidir. dna da bulunan ve ırkı temsil eden gen üzerine yapılan çalışmalar ile yalnızca o ırka zarar verecek biyolojik silahlar üretilmiş ve afrika bunların denendiği yer olmuştur.
  8. bir keresinde böyle canım sıkkın kafam dalgın kızılayda yürüyorum, dur dedim bi kan bağışlayım kızılayın kan bağış yerleri vardı. girdim işte baya bekledim form falan doldurdum biraz daha bekledim. doktor beni çağırdı yine bir ton soru sordu, hastalık, düzenli kullandığın ilaç, sigara vesaire.. her şey iyi tamam güzel. tam kapıdan çıkıcam kan vermeye adam alkollü müsün dedi. bi hastir falan oldum ben de tabii çünkü içtiğimi kendim bile unutmuştum. bir saat öncesinde iki long islandı devirmiştim. ehehe evet ben unutmuşum onu diyip koşarak uzaklaşmıştım valla bayağı da utanmıştım. insan bir saat önce alkol aldığını böyle bir konuda nasıl unutur
  9. o mesajı almanın verdiği güzel hissiyat. paha biçilemez
  10. insan başına gelmeyince çok umursamıyor ancak ihtiyacı olan taraf siz olduğunuzda ne kadar önemli olduğunu insanların hayatına ne kadar etki ettiğini görüyorsunuz.babam yoğun bakımdayken ihtiyaç olmuştu, ab rh(-) kan grubu olduğundan bulunması çok zordu asker bir tanıdığın aracılıyla zar zor 2 ünite bulabilmiştik.demem o ki özellikle az bulunan bir gruba dahilseniz göstereceğiniz hassasiyet hayat kurtarabilir.