1. ağzının, güzel dudaklarının kenarında bir gülümseme yaratmak için, ne uzun yollardan geçiyorsun. kendinden veriyorsun ve durmadan eksiliyorsun. oysa bazı insanlar, oldukları gibi kalarak, elde ederler istediklerini. ben, kanımı damla damla süzerek veriyorum.
    tehlikeli oyunlar - oğuz atay
  2. insanlar özgürlük ile mutluluk arasında bir seçim yapmak zorundaydı ve büyük çoğunluk mutluluğu seçiyordu.
    1984 -george orwell

    gök öyle yıldızlı öyle aydınlıktı ki ona bakınca insan kendi kendine soruyordu: böyle bir göğün altında huysuz ve kaprisli insanlar yaşıyor olabilirmiydi gerçekten
    beyaz geceler- dostoyevski
  3. çok yorgunum, ama yine de beklediğim bir şey var. insanın uykusunun gelmesi ve beklediği güzel bir şeyi uykuda kaybetmek istemediği için ayık kalmak zorunda olması gibi bir şey.

    yıldızın parladığı anlar - stefan zweig
    sarp
  4. şüphesiz, her şeyi kendimizle ve kendimizi de her şeyle karşılaştıracak yaradılışta olduğumuz için, mutluluk veya sıkıntı da bizimle ilgili olan konularla ilgilidir.
    genç werther'in acıları- goethe
  5. "bir sayfayı gözden geçirmek, telefona cevap vermek için okumayı kesmek, akıl başka yerde iken kitabı tekrar ele almak, sonra ertesi güne kadar bırakmak... bu okumak demek değildir. hakiki okuyucu kendine yalnız geçireceği uzun gece saatleri hazırlar, çok sevilen yazara bir kış pazarının öğleden sonrasını tahsis eder; kendine balzac'ın, stendhal'ın bir romanını bir hamlede tekrar okumak fırsatını verdiği için tren seyahatlerini hoşnutlukla karşılar." andre maurois, okumak sanatı, 1961
  6. sizi bekleyenler vardır. rahatsınız. hem ne kolay rahatlıyorsunuz. içinizde boşluklar yok. neden ben de sizin gibi olamıyorum? bir ben miyim düşünen? bir ben miyim yalnız?

    aylak adam - yusuf atılgan

    ve bugün yusuf atılgan'ın aramızdan ayrılışının 27.yıldönümü. ruhu şâd olsun.
  7. "maria bir kez daha fark etti ki, aşkı yaratan şey ötekinin varlığından çok, yokluğuydu."

    paulo coelho - on bir dakika
  8. "her insanın bir konuda birinci sınıf olabilme yeteneği vardır. sorun yalnızca bunun yeterince açığa çıkarılamaması. açığa çıkarmayı bilmeyen insanlar birbirinin üzerine yüklenip, o yetenekleri iyice ezdiği için, çoğu insan birinci sınıf olamıyor. sonra karşılıklı olarak ufalanıp yok oluyorlar."

    -haruki murakami
  9. "biliyor musunuz, bir dakika, hatta bir saniyede verilen veya verilemeyen bir karar, bir tereddüt anı insanın hayatı üzerinde ne uçsuz bucaksız neticeler doğurabiliyor."

    ~sabahattin ali
  10. ben dünyadan ziyade kafamın içinde yaşayan bir insanım...
    hakiki hayatım benim için can sıkıcı bir rüyadan başka bir şey değildir.
    (bkz: kürk mantolu madonna-sabahattin ali)