1. herkes analiz yapmış, tanımlar yapmış.
    güzel.

    lakin ben bi kitapta bir anekdot yakaladığım da korkuyorum altını çizmeye.!! çünkü benden sonra bu kitabı okuyacak kişinin , "oha amk. bu salak bula bula burayı mı değerli bulmuş" deme ihtimali var. ve ben onların amk.
  2. aniden, okuduğun kitap ile ilgili duyguların ve ilgin depreştiğinde zaman kazandıracak güzel bir olaydır. herkesin yoğurt yiyişi farklıdır tabi.
  3. kitabın altını çizmek yanlarına not almak çok güzel bir alışkanlık ancak benim gibi el yazısı berbat olan düz çizgi çizmeyi bile beceremeyip yazıların üzerini çiziyorsanız yapmayın.
  4. basılı kitapları okurken yapmadığım ama kindle dan okuduğum zaman sık sık yaptığım eylem. şimdi efendim kalemdi çizmekti derken olmuyor ama alıyorsun eline kindle' ı bastırıp sürüklüyosun parmağını oldu bitti. hatta kitap bitiyor, diyosun ki lan ben nereleri çizdiydim tek tıkla bütün işaretlediğin cümleler, satırlar, kelimeler hepsi önünde. lan yemin ediyorum mükemmel icat bu elektronik mürekkepli aletler vallahi yapandan katkısı olandan allah razı olsun.
  5. yalnızca kurşun kalemle çizildiğinde güzel olan durum.
    anna
  6. eskiden başka deftere not alırdım, o zaman da kitap oku yaz oku not al bitmiyor.. şimdi cayır cayır altını da çiziyorum kenarına not da alıyorum. parası neyse vermişim, kitabı almışım.. zaten öyle altını çizdiğim not falan aldığım kitaplarımı vermem kimseye..
  7. normalde kitap defterlerim vardır benim, yeni dördüncüsü falan bitti bayağı bayağı altını çizeceğim her şeyi yazar sonra altına kendi fikirlerimi eksik gördüğümü ya da eleştirisini falan yazarım ama baktım, böyle okuyunca kitap asla asla bitmiyor yani.. kitaplarıma da kıyamazdım onlar benim için adeta kutsal bir nesne gibi saklanması gereken şeyler.. neyse sonra bıraktım bu özeni artık altını çiziyorum yazıyorum karalıyorum falan.. oh be rahatlık varmış. ama sonra o kitaba dair notlarımı görebilmek için o kitabı tekrar açmam gerektiğinden defter tutma olayımı tam olarak bitiremedim.
  8. benim için 'vahşet!'
    ben kitabımın kapağını okuduğum zamanlar dışında açmaya kıyamıyorum oğlum, çizmek ne demek!? amanın vahşet!
  9. bir arastirma yapiliyorsa ya da paylasmaya deger aforizmalar oldugunu inaniyorsaniz okudunugunuz kitabin altini cizersiniz hatta not bile alirsiniz ama bunu gosteriye dokenleri gorunce kendi adima utandim. bir polisiye kitabi olay olay not alip "bu vuruldu", "bu oldu", "digeri sununla kardes" gibi notlar alip bunu twitterda paylasani gordum. derdiniz ne cok merak ediyorum yazarin radarina girip retweet pesinde kosmanizi anlarim da oturup hos vakit gecireceginiz kitap okuma durumunu niye iskenceye cevirirsin ki. "ben farkliyim" mesaji vermek ugruna daha kac gencimiz kendini rezil edecek meraklar icindeyim. polisiye kitapta en fazla alti cizilecek cumle bulursunuz olenlerin listesini cikarip postitlere yazmak ne kadar salakca birsey. bunun mantikli aciklamasi var mi acaba? kahve, sigara, kitap fotolari bile daha anlamli gelmeye basladi sunu gorunce. okuyorum imaji verme gereksinimi cagimizin vebasi oldu hic okumuyorum diyeni daha samimi buluyorum.
  10. bir daha ki sefere önemli bulduğu veya sevdiği yeri bulabilmek için tüm olay örgüsünü baştan taramaktansa anafikre kolayca ulaşabilmek niyetindedir.