1. satin aldiginiz kitapci bir marka degeri tasiyorsa ve yillardir bu isi yapiyorsa aldiginiz kitabin korsan olup olmadigini kontrol etmenize gerek yok. buyuksehirlerde kitapcilar o riske girmezler zaten. asil tehlike kucuk sehirlerdeki kitapcilar. yazara ve yayinevinin emegine saygi duyup orijinal kitap aldiginizi sanarsiniz ama elinizdeki kitap sahtedir. bandrol vardir ama o bandrol 1 tl lik hikaye kitaplarina aittir. artik nasil ele geciriyolar bilmiyorum ama bu ise guzel emek harciyor korsancilar. korsancilarin da emegini vermek lazim :d

    orijinal aldigim ve baski hatalari olan kitaplarim oldu. korsan alip sapasaglam duran kitaplarim oldu. bilerek isteyerek aldigim sey canimi acitmaz ama kucuk sehirlerdeki cin kitapcilarin goz gore gore sahte kitabi orijinal diye satmasini yediremiyorum. bu kitap orijinal degil dedikce olur mu oyle sey bak bandrol var diye gosteren kitapcinin agzina vuramadim. orijinali 20 tl olan kitabi 15 e veririm diye pazarliga giren adamsin hala ne savunuyorsun. yaptiklari serefsizlikte olsa sehrin tek kitapcisi olmasindan oturu ses edemiyorum. kapatilsa gencler magdur olacak. sonucta araci oluyolar insanlari edebiyat ile bulusturuyolar.

    edit: bu arada korsan kitaba karsi degilim. yayinevleri ucuk fiyat bictikce hem okurlar hem yazarlar magdur olur. amac kitabin okuyucu ile bulusmasiyla yayinevleri ucuz baski yapmali. kisaca bir kitap icin karton kapakli birinci kalite kagida basip satarsin bu senin vitrin kitabindir, bir de ayni kitabin kucuk ucuz baskisini yaparsin bu da dar gelirli icindir. her turlu sen kazanirsin ki dunyada bircok yayinevi bu stratejiyi uygular. korsan da yok olur gider. yukarda yazdigim yazi korsan kitaplari (ucuz baski) orijinal fiyatina satan yurdum esnafinin acikgozluluguneydi.
  2. aklima gelmisken bahsedeyim, korsan kitap kavrami bizdeki telifsiz ucuz baski anlamindan cok cok farkli bir anlamda kullaniliyor bati dunyasinda. bir donem edebiyat dunyasini domine eden yazarlar ile kiyida kosede kalmis edebiyatcilarin savasi vardi. o donemi domine eden yazarlarin adi kullanilarak kitaplar basildi. literary pirate diye bilinir bu durum. baskasinin ismini kullanarak kitap yazan yazarlar bazen gercek yazarin bile onune gecmis. agatha christie kitaplarinin ve oyunlarinin bazilarinin ona ait olmadigi soylenir mesela. ulkemizde de agatha christie ismi kullanilarak polisiye kitaplar yazilmis zamaninda.