1. buradaki ilk entrymde biraz sitem edeceğim sözlüktür.

    meta sözlüğe 15 ay kadar yazdım. 15 nisan 2015'ten bu yana... o sürede güzel insanlar güzel hatıralar topladım. hatta süre zarfını dikkate alırsak insanlar 2-3 yıl öncesine kadar o kadar sürede askerlik yapıyorlardı... karşılığında bize denilen bir sabah vakti sözlüğe girdiğimizde "kapattık arkadaşım" vari bir tavır idi... arayüzünün gayet sade ve başarılı olmasından mütevellit çok sevmiştim orayı. "buralar hep tarla" diye tabir edilecek başlıkları kendimce doldurmaya başlamıştım... şimdi onların hepsi çok açık uçlu cümleler gerekçe gösterilerek ne yazık ki tarih oldu. ha, bi' link vermişler ordan indirin yazdıklarınızı diye; ama o hengame şeklindeki dosyadan o entryleri ayıklayıp buraya yazabileceğimi sanmıyorum. belki 3-5 tanesini taşıyabilirim, bilmiyorum.

    birkaç karar aldım bu süre zarfında ve ülkede yaşananlar mukabilinde; artık kimse ile münakaşaya girecek tarzda entryler girmeyecek ve başlıklara uğramayacağım bile. siyaset, haber, gündem başlıklarından uzak duracağım. okuduğum kitaplardan, dinlediğim şarkılardan, gittiğim tiyatro oyunlarından, oynadığım oyunlardan, izlediğim filmlerden, belki hayatıma dair anılardan, belki ara sıra hukuksal terimlerden ve bisikletten (bisiklet sürüyorum da bu aralar) bahsedeceğim.

    youreads.net'ten beklentim ise, bir gün sabah vakti telefonuma baktığımda meta'daki gibi "pılını pırtını topla" tarzı bir mesaj ile karşılaşmamak. umarım bu laf gerekli yerlere ulaşır.

    merhabalar, soslu fıstık yeniden sizlerle.
  2. youreads ile benzer hedefleri olduğu için ara ara açıyor, hem site özelliklerini hem de sosyal dokusunu inceliyordum. hatta bazı yerlerde, moderasyon açısından aa evet bizde de bu tip işlemler kavgaya dönüşüyor demek ki her yerde aynı deyip kendimi rahatlatıyordum. sevenleri ve belli bi takipçi kitlesi vardı. kapatma kararına saygı duymakla beraber devam etse daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. yine de yalnız değiller iki site yazılım olarak farklı olsa da misyon ve vizyon olarak birbirine benzer. gelenler hoş gelmişler.
    abi
  3. ev sahibinin almanyadan oğlu geldiği için boşaltmak zorunda kaldığımız sözlük.
  4. ilk günlerinden beri takip ettiğim oluşum. kapanmasıyla beraber benzer bir platform olan youreads'e geçmeyi düşündüm. herkese teşekkür ediyorum.
  5. kapanmış olan sözlük.

    eski yazarların muhtemelen akın edeceği yer ise youreads olacaktır.

    romada romalı gibi davran prensibince film, müzik ve kültür içerikli paylaşımlar ile youreads ın canına can, kanına kan katmaya geliyoruz.
  6. ansizin kapanma karari veren sozluk. yazar kadrosu kaliteliydi, neden boyle bir sey yapti bilmiyorum fakat sorunun bize aciklanan sebepten farkli olduguna emin gibiyim.

    ama sunu da demek istiyorum, kardesim ben sozluge bir emek vermisim. bir takma ad altinda bir karakter olusturmusum ve insanlara bir seyler anlatmisim. tabi oradaki insanlara gore anlatmisim. simdi ben yazdiklarimi buraya tasisam ayni insanlar olmadigi icin, kitle farkli oldugu icin yanlis anlasilacak.

    bir toplulugu kapatmak oyle kolay olmamali. "ben kurdum ben kapatirim" diye bir sey yok. sen kurdun da, biz yazarlar olarak devam ettirdik orayi. yani sevgili meta sozluk kurucusu, sen kurmus olsan bile oradaki yazarlarin emeklerini hice sayamazsin.

    ayrica acilsa bile bir daha asla geri donmeyecegim, ozellikle tseven'in yaptigi projelerin hic birine katilmayi planlamiyorum.
  7. girdi yedeklerini vermeseler daha iyiydi. girdi yedeği dedikleri şey karmakarışık neyin ne olduğu belli olmayan bir metin. hiç zahmet etmeseydiniz. yıllardır emek verdiğimiz yer meğer ne kadar saçma sapan bir sözlükmüş, ne kadar vurdumduymaz yöneticilere sahipmiş.
    quess
  8. sadece ismen duymuştum ama kapanmasına üzüldüm. gelen/gelecek arkadaşlar hoşgelmiş.

    bilgileri olsun diye şöyle de bir niyetimiz var :youreads hatıra ormanı
  9. beceriksiz, vizyonsuz, egolarina yenik dusen moderatorlerin ve ilgisiz sozluk sahibinin batirmis oldugu sozluk. yaklasik 2 ay once yazmayi birakmistim bu adamlar sayesinde. kapandigini duydum, ister istemez uzuldum. tam da yonetim bicimlerine yakisir bir sekilde kapattilar. vizyonsuzca, beceriksizce... youreads yonetimine tavsiyemdir; her ne kadar kendilerini gizleseler de bu moderator olmaya calisan arkadaslar yarin obur gun moderator kadronuza girmeye calisirsa, kapidan bacadan uzak tutun. mazallah batirmakta ustlerine yok...

    kazandigim tum guzel dostlara selam olsun. bir de girdilerin yedeklerini verdiginiz formatin taaaaaaa ... emegimize yazik emegimize!
  10. kimseye bir şey sormadan içindeki dostluklar, anılar, kavgalar ile kapanmış sitedir.son zamanlarında ne giriyordum ne yazıyordum neden diye sorarsanız aslında orada yazdıklarınız tamamen sizin elinizde değildi katı kuralları ve yönetim şekli vardı.buna ses çıkardığınızda beğenmeyen gider burası böyle havası hakimdi.çok yazar küstürüldü, yazarlığı düşürüldü.çoğu yılmadı yeni nicklerle devam etti aynısı tekrar uygulandı.en sonunda ne yazan kaldı ne okuyan.ha bende yeri ayrıdır ilk defa yazar olarak bulunduğum bir sözlüktü aylarımı verdim gayet hoş zamanda geçirdim.kapandığını görür görmez cidden üzüldüm.tamam ben girmeyeyim yazmayayım ama orada dursaydı yani.bilmiyorum belki de ben fazla anlam yüklemişimdir.en azından kapandıktan sonra birkaç gün girdi bölümü de açık olsaydı da hep beraber vedalaşabilseydik neyse olsun.