1. sanatcinin kendisi icindir.
  2. sanat üretim aşamasında sanat içindir, öyle olmalıdır hatta sadece sanatçı, onun hayat motivasyonu içindir fakat ortaya çıkan ürün ise toplum içindir. ingiliz romantik dönem şairi percy bysshe shelley şairi gece öten bir bülbüle benzetir, toplum da onun dinleyicisidir. şair öterken duyguları dışa yansır, dinleyici sesten büyülenir ama yine de bu büyülenmenin nasıl olduğunun sırrını çözemez. edebiyat, resim, müzik ve diğer bütün sanat dalları duyguların somut bulmuş halleridir.
  3. sanat, sanatçının kendisi ve sanat meraklısı içindir. toplum için değildir, toplumun önündedir. bu nedenle islamofaşizm sanata düşmandır. her türlü renk, estetik, güzellik yasaklanır. ufkun daralsın diye. biat et diye. düşünme diye. sorgulama diye.
  4. haklı bulmadığım bir karşılaştırmadır. sanat hem toplum hem de sanat içindir. keskin bir ayrım yapılamaz. çünkü her sanatçı toplum tarafından anlaşılmayı bekler. bir audience olmadan yazmaz.
  5. sanat, sanatçı kendisini ifade edebilsin diyedir. eğer kendini topluma anlatmak ve toplumu "duzeltmek" istiyorsa toplumun gözünde değerlenir.
    toplumdan bağımsız olarak sadece içindekileri yansıtmak icin yapiyorsa sanatını bu sanat içindir ve kanimca çok daha değerlidir. yani sanati sadece bir tarafa çekemezsiniz.
  6. sanat ruhum içindir.
  7. eğer toplum yeterince iyiyse sanat için sanat toplum için sanattır.
  8. sanatçı hangisi için olmasını istiyorsa onun için olmalı.
  9. sanat toplum için yapılsaydı sanat olmazdı.
  10. sanat haz içindir becerebiliyorum hazzını yaşattığı içindir ve sanat matematiksel bir olgudur