1. neden bir şeyler yapmak gerektiğini anlayamıyorken ne yapılabilir ki acaba diye düşündüm bulamadım.

    sözlük ve benzerlerinin sevgili aranıyor başlıklarına gazetelerin sarı sayfalarına ilan verilebilir belki.

    bir şey yapmaktan kasıt ne onu anlayamadım sanırım. sevdiğin biri için bir şeyler yaparsın yaparsın da "sevgili bulmak" için ne yapılır neden yapılır. bilmediğimden yapamıyorum.
  2. aşık olmayı bekliyordur. bir tanrıya tapıyor gibi lütuf göstermek istiyordur bir kadına. ya da erkeğe. ama aşık olmadan bu kutsallığı o bedene atfedemeyeceğini de biliyordur. yalancı sevgileri, basit arkadaşlıkları ya da ego mastürbasyonu yapma amaçlı her ilgiye koşan olmayı istemiyordur.
  3. böyle şeylerde en zayıflarımız en mükemmelini arar, çünkü incinmeye yoktur tahammülleri. bu da onların harekete geçme isteğini azaltır, bir de bir yerden sonra zaten harekete geçmeye mecalleri de tıpkı cesaretleri gibi kalmayacaktır.
  4. ben hâlâ köşe başından geçerken, çarpışıp yere düşen kitaplarımı toplayacak birinin varlığına inananlardanım.
  5. benim bu.

    reddedilmekten sıtkım sıyrıldığı, friendzonelardan bitap kaldığım için olabilir.

    sevileceğime olan inancımın azalmasından da kaynaklanabilir

    flörtü çok boş bulduğum, karşı cinsi "insan" sıfatıyla tanımaya çalıştığım için de olabilir

    ilişkinin manipülatif kısmını anlamadığım, insan insana bunu neden yapsın ki dediğim için de olabilir.

    şöyle bir bakıyorum; hiç ilişkim olmadı. olan ilişkiler de bana fazlaca boş geliyor. ilgi dilenciliği ya da ilgisizlik, göstermelik sorumluluk ya da sorumsuzluk arasında gidip gelen, aslında birbirini tanımayan çağımızın "paket" karizmalarına tutulmuş insanlar.

    "ya çok şey bekliyorsun alt tarafı biraz eğlenceksin" de diyebilirsiniz. belki de haklısınız. ama biraz eğlenmek düşüncesinin akıl çelmesiyle bile olsa - ki deneyip biraz eğlenmek istemeyi hiç kendime yediremedim, geri çekildim- bende bu kadar beklenti yaratıp bana bu kadar efor harcatan bir şey, hiç değilse istediklerimi vadetse? vadetmeyecek.

    o zaman gerek yok. belki bir gün gökten iner.
  6. adim attim bekliyorum. artik ama yani artik nolur o'da bana adim atsin...

    edit:imla.