1. çoğu kişi sıkıntısını aldığını söyleyerek içiyor. canı sıkkın olunca içiyorlarmış. sigara yerine başka bir şey bulunabilir bence. ben mutsuz olduğum ya da canım sıkıldığı zamanlarda gitar çalıyorum mesela. dozuna göre saati değişiyor. bazen bileğime ağrılar girse de devam ediyorum hatta. siz de böyle bir şey bulun kendinizce. çıkın dışarı spor yapın, yürüyün, koşun. en azından kendinize katkınız olur daha da mutlu hissedersiniz.
    jimi
  2. 8 ay kadar sigaraya bırakıp tekrar başlayan biri olarak sigarayı bırakmanın aslında ne kadar da kolay olduğunun farkındayım. yeter ki isteyin. şunu unutmayın: sigara bir ritüeller silsilesidir. bu ritüeli kırmanız lazım. mesela şimdi ben bu yazıyı bitirecem. gidicem, su ısıtıcısının düğmesine basıcam. su yaklaşık 30 saniyede kaynayacak. o kaynayadururken bardağa kahve ve süt koyacam. en nihayetinde suyu ekleyip karıştırıcam. masama gidicem. kahvemden bir yudum alıcam. çat diye çakmağı yakıp sigarayı alevlendiricem.
  3. zor olanı başaran güzel insanın eylemidir...

    bir de benim gibi hiç başlamayanlar var ki onları sevmek gerek...
  4. çene kasılmaları çok sinir bozucu, 6 yılda tam bir bağımlı olup çıkmışım.
    şu blogu okumalısın, şu videoyu izlemelisin dediğiniz şeyler varsa kutumu kızartın lütfen sayın youserlar.

    9.gün editi: istek falan kalmadı ama arasıra rüyalarımda içmeye çok yaklaşıp vazgeçiyorum. rüyamda bile hayır diyebildiğime göre beyni iyi programlamışım.

    16.gün editi: şu an hiç sorunum yok, aşırı mutlu hissediyorum. zayıftım biraz, spora başladım kilo alma kısmını da avantaj haline getirdim.
  5. 1. günümü doldurduğum durum. çok değil 2.5 yıldır içiyordum. ilk zamanlar eğlendirdi. şimdi bir zararını göremedim ama faydasını gördüğümde yok buraya kadarmış yol yakınken dönmek gerek.
    cakal
  6. babam bypass olduktan sonra hassasiyetimin yüze katlandığı eylem...

    içenlerin yanından geçerken sigara sebepli hastalıkları sayıyorum; koah, solunum yetmezliği, kalp krizi...
    ben hiç içmedim, içeni sevmedim, seveniyle arkadaşlık edemedim; dumanı canımı yaktı, (metafor değil, ciğerlerim acıyor öksürmekten) saçlarım, kıyafetlerim iğrenç koktu...
    niye seveyim ki? mesela siz konuşan bir kültablasına sarılmak, onu öpmek nedir bilir misiniz?
    bırakın bu saçmalığı, gerçekten...
  7. anladığım kadarıyla tamamiyle irade ve karar ile yapılabilecek şey.
  8. bugün bir arkadaşımla aramda geçen diyalog. a arkadaş b ben.
    a-sigaraya her gün on lira veriyorsun ama.
    b-oğlum sigara beynimin endorfin salgılamasını sağlıyor.10 liraya endorfin alıyorum ben.
    a-31 çek.hem de bedava.
    yol ortasında,işte,kafede yapamayacağım için sigaraya devam etmeme sebep olan konuşma.
  9. beraber bırakmamız gerektiğini gösteren başlık diye yorum yapacakken bırakmamak konusunda durtulendim ve sonra böyle bir yorum çıktı bağımlılık çok kotu bisi anliyormusun beynin seni ele geçiriyor şizofrene bagliyorsun bırakınca
  10. çevremde değer verdiğim içen bir kişi var sadece keşke o da bıraksa .. onun dışındakiler ya bıraktı ya da hiç başlamadı.
    wtf