• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.71)
the man from earth - richard schenkman
üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan john oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. arkadaşları john'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. önceleri suskun kalan john da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.


  1. yeni versiyonunu çekilmesini istediğim film. şöyle ki ; her olayın anlatıldığı sahneler de çekilip filmin eksik tek noktası tamamlanmış olacak.
  2. !---- spoiler ----!

    yüzyıllar önce gördüğü bir kişiyi yamulmuyorsam prag'da bir tren istasyonunda tekrar görüyordu. bu gördüğü insandan bahsederken hz. muhammed'i ya da buddha'yı kast edip etmediğini merak ediyorum.

    !---- spoiler ----!
  3. 'mükemmel bir konu kötü oyuncularla çekilirse ne olur' sorusunun cevabı olan film. oyuncular daha iyi seçilseymiş, dialoglar da çarpıcı yazılsaymış ve konu da derin işlenseymiş ortaya efsane bi film çıkabilirmiş. yazık olmuş...
    !---- spoiler ----!

    o hristiyan sarıyı yolasım geldi

    !---- spoiler ----!
  4. bittiğinde kafamda deli sorular oluşturmuş olan, nolan filmleri gibi bir sona sahip olduğu söylense yanlış olmayacak film. çekim bütçesi de apayrı bir konudur. izleme sırasında ilk başlarda olmalıdır.
  5. film bittikten sonra eğer etkilerinin devam etmesini istiyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken bir yapıttır kendisi. insanı araştırmaya iter gerçekten olabilir mi böyle bir şey der ama bir süre sonra etkisi geçer.
  6. gayet etkileyici diyaloglardan oluşan ilginç bir film...
  7. son derece güzel bir kurgusu olan filmdir.

    bakın güzel film demedim. neden demedim? çünkü güzel film değil^:swh^. oyunculuklar kötü, diyaloglar böyle harika bir kurguyu bile durağanlaştıracak kadar berbat. açılar, ışıklar hak getire.

    senarist diyalog yazmayı öğrenirse yolu çok açık ama bir daha yönetmeni gördüğünde yolunu değiştirsin bence.
  8. izlemeden önce yaklaşık 90 dakika olduğunu ve bir odada geçtiğini okuduğumda sıkılacağımı düşündüğüm fakat izlerken her geçen dakika keşke biraz daha uzun sürse dediğim, her dakikasını keyifle izlediğim film
  9. izlemeden önce hakkındaki yorumların okunmaması gereken film. o "spoiler" etiketlerini ciddiye almayınca, filmin de pek tadı kalmıyor. filmin en büyük numarası o sıradışı fikir çünkü, onu baştan biliyorsanız elinde bir şey kalmıyor; oyunculuklar veya görsellik çok büyük keyif vermiyor.
  10. devam filminin çekileceğinin açıklandığı ve bildiğim kadarıyla çekimlerine de başlanan kült olmuş film. film bittikten sonra "ee bu muydu bu kadar övülen film" diye düşünülebilir ama fikir ve işleniş yönünden yenilikçi bir film olması onu bu kadar değerli kılıyor. izlenmesi gereken gayet güzel ve sürükleyici bir film.
    jimi