1. iradedir.
    vücut geliştirmeyi anlamsız bulanları anlayamıyorum.
    vücut geliştirme için antrenman programınızı belirler, ağırlıkları düzenli olarak arttırır, beslenmenize dikkat eder, dinlenir ve sağlıklı yaşamayı amaç edinirsiniz. her şeyiniz olan bedeninizi güçlendirerek hayat standardınızı arttırırsınız.

    ancak kişi bahanesini derin dondurucudan çıkartır, mikrodalgada ısıtır ve masaya sunar: "zaman yok bro!". gelmiş geçmiş en büyük klişelerden biridir. tüm bunlar için haftanın ortalama 4 günü, günde 1 saat ve bu 1 saatin yaklaşık 15 dakikasını ağırlık kaldırarak ya da indirerek geçirirsiniz. geriye kalan 45 dakika dinlenme ve esneme içerir. yaklaşık olarak haftada 1 saatinizi, ayda 4 saatinizi direnç altında geçirirsiniz. bu mudur zor olan? hayır bu bir tercihtir ve plana uymayı gerektirir en önemlisi de irade ister. irade her şeydir!

    vücut geliştirme yapan adam da bilir antrenmanı bıraktığında kaslardaki pump'ın kendisini birkaç gün içinde terk etmeye başlayacağını ama yapar işte çünkü yapmaya devam edeceğini bilir. en azından bedenini maksimum verimle kullanmaktadır. sınırlarını görmüştür. genlerinin ona sağladığı maksimum kas kütlesine yaklaşmaya çalışmaktadır.belki yarısına bile gelememiştir ama zaten bunun bitmeyecek bir süreç olduğunu bilir. sürekli yemek yiyerek göbek yapmak marifet değildir. artısı da yoktur. ama doğru besini seçmek, vücuduna ihtiyacı olan besini sağlamak beklenmedik sıkıntılar yaşamanı büyük ölçüde önler.

    neyse çok uzadı. akıllı ve irade sahibi insanlara selam ederim.çare progressive overload!
  2. beslenme ve yeterli saat uyumayla birlikte guzel sonuc alabileceginiz spor. en zoru baslayabilmektir, ikinci zorlugu ise ilk ayda birakmamaktir. cunku ilk ayda neredeyse hic sonuc alamazsiniz sabretmeniz gerekir. 3. aydan sonra motivasyonunuzu arttiracak degisimi net sekilde farkedersiniz.
  3. sadece fitness kısmıyla ilgilendiğim spor dalı. abartmadan, doğal beslenerek yapınca birçok artısını da görüyorsunuz.

    şöyle ki:
    -vücut direncin arttığı için daha sağlıklı oluyorsun,
    -zihin yorucu bir işin varsa deşarj oluyorsun,
    -aynada kendine baktığında daha mutlu oluyorsun,
    -daha kaliteli uyuyorsun,
    -spor yapınca beslenmene de dikkat etme hissi doğuyor ve daha sağlıklı besleniyorsun.

    bu artılar çoğaltılabilir.

    imkanlar dahilinde kıyafetin en kalitelisini giyen, arabanın en pahalısına binen yemeğin en lezzetlisini yiyen insan oğlu vücuduna niye en iyi şekilde bakmaz ki? en değerli varlığımı bedenimiz, sağlığımız değil mi?

    avrupa'nın kızları neden bu kadar güzel fiziğe sahip erkekleri neden bu kadar fit diyeceğinize gidin bir bakın adamlar nasıl spor yapıyorlar. spora, fitnessa, body buildinge asıl işlerini aksatmadıkça ayrılan vakit hiçbir zaman vakit kaybı değildir.
  4. profesyonel ya da hobi olarak yapilan spor cesidi. tek basina yapmak hic ise yaramiyor malesef. düzenli ve iyi beslenme bu isin en önemli kuralidir. aksi takdirde tam tersi etki yaratir, olan kaslarinizi da eritirsiniz.
    bilesenleri: %60 beslenme % 30 fitness-agirlik %10 uyku. yani öyle hem yemekte tereyagli iskender gömeyim hem de six-packlerim olsun derseniz cok sey istemis olursunuz. bunun yaninda sabir zaman ve düzenli yasam isteyen bir is.
  5. güzel bir aktivite olduğu reddedilemez.protein tozu gerektirmez net!herhangi bir supplement almadan insanların steroid kullandığını zannettiği bir arkadaşım var.fakat şöyle bir gerçek var adam da çalışıyor,yani spor salonuna girdiğinde hakkını veren cinsten bir çalışma.bu arada evde de yapılabilir,evimde bir bar iki dambıl var ve durumumdan memnunum(salondaki çoğu insana göre daha sağlam çalışırım ondan).şöyle bir gerçeği es geçmemek lazım ,vücut spor salonunda değil mutfakta kazanılır.he protein tozuna dönecek olursak evet geniş bir çevre tarafından kullanılır fakat yok abi ben normal protein kaynakları ile yapmak istiyorum derseniz hiç sıkıntı olmaz he ama param bol,yemekle uğraşamam,hemen isterim falan derseniz buyrun önünüzdeki internet büyük bir supplement kaynağı
  6. vücut geliştirme, hayatın çok enteresan bir özetidir.
    hangi işte başarılı olmak istiyorsanız olun, çok sağlam bir çalışma; zihnini bedenini programını buna göre ayarlamayı gerektirir. fakat çoğu işte bunun sonuçları ya çok belirsizdir ya da bize hiç görünmez. başarılı insanlar hep çok çalışmak gerektiğini söylerler, ancak biri tamam ben de zengin olmak istiyorum aynı şeyleri söyle yapacağım dendiğinde söyleyecekleri hiç bir şey tam olarak doğru olmayacaktır. bir kaç mesaj vereceklerdir sadece.

    vücut geliştirme ise bunun tam tersidir. doğrudan kendi bedeninizi nasıl terbiye edeceğinizi öğretir. ve bunun yolları da çok açık ve nettir.
    beslenme, uyku, hayat düzeni değişir; bununla beraber çok sıkı bir çalışma zorunludur. çalışma derken, gerçekten sıkı çalışma. setlerin sonuna geldiğinizde belki ağlayacak hale gelmekten bahsediyorum. işte böyle çalışanlar doğrudan sonuç alır. kılçıksız, tozsuz, temiz bir sonuç alır. ve bu sonucun nasıl alındığı da bellidir.

    bu spor, ne yaptığının farkında olan birini inanılmaz şekilde terbiye eder. inleye inleye kaldırdığı ağırlıklar başarının nasıl bir şey olduğunu anlatır. bu da diğer işlerinize daha farklı bakmanızı sağlar. bu yüzdendir ki, vücutçuların çoğu motivasyon sözleri paylaşarak akıl hocası gibi davranmaya başlar. haksız da değillerdir.

    bazıları bunu kendine acı çektirmek olarak görür.
    ama vücutçular bilir ki: "acı yoksa, kazanç da yok!"
  7. yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem hareketleri düzgün bir şekilde yapmaları olacaktır. spor salonunda kimseyle yarışmayın, kendinizle yarışın. egonuza yenik düşüp yüksek kiloyla yapıcam diye hareketin formunu bozmayın. ayrıca squat ve deadlifti çalışma rutininizden eksik etmeyin.
  8. bütün fiziksel sporların temelidir. fiziksel olarak güç, dayanaklılık ve kuvvet isteyen sporlarla uğraşan herkes vücut geliştirme yapar. sadece vücut geliştirme ile uğraşanlar için kendi başına bir spor dalıdır.

    sporun amacı vücudumuzda bulunan kasları çalıştırmaktır. vücudumuzda 6 temel kas grubu bulunmaktadır. bunlar: göğüs, omuz, sırt, kol, bacak ve karın kaslarıdır.

    nasıl ki matematik neredeyse tüm pozitif bilimler için gerekli temeli sağlıyorsa vücut geliştirme de fiziksel sporlar için gerekli temeli sağlar.

    haftada sadece 3 gün birer saat bu spora ayıran insanlar hem sağlıklı hem de aynaya baktıklarında memnun olacakları bir vücuda sahip olurlar. yaklaşık 200-300 tl arası bir masraf bu sporla ömür boyu uğraşmak için yeterlidir. üzerine bir de beslenme düzeninizi değiştirdiğinizde sizin için bir hayat tarzı olur.

    haftada 3 saat ayıramam diyenler için her sabah kalktığınızda her kas grubunun temel hareketinden ortalama kilo ile ortalama tekrar sayısında bir set yapmak(10 dakika sürer) bile kasları güne hazırlar ve gün içerisinde fiziksel performansını arttırır.
  9. herkesin vücut yapısı metabolizması farklı olmasına rağmen o bunları yapmış ben yaptım neden olmadı gibi yanlış kanılara varılması mümkün olan spor türü
  10. vücut geliştirme ( bundan sonra v.g. olarak anılacaktır ) değil , vücudun dış ortamdan gelen darbe ve zarar oluşturma temelli olgulara dayanıklılığı , kondisyon seviyesinin yeterliliği , vücudun dinamik yapısının olabildiğince esnek olması gibi parametreler bugün fiziki olarak icra edilen sporların temelidir.

    kickbox sporunu icra eden biri olarak bu konu üzerinden örneklersem , fiziksel olarak ihtiyacınız olan temel üç şey;
    - hız
    - teknik vuruş kabiliyeti
    - kondisyon
    bu üç parametreyi sağlayan en önemli öge uzun kas yapısıdır. v.g. size bu kas yapısını sağlamaz. v.g. de ki temel unsur vücutta birbirine bağlı olarak yerleşmiş kas yapılarını , vücudun belirli noktalarında ağırlıklandırmak üzerine kurguludur. v.g. icrası sonucu örneğin kalça kasları kalçanın belli bir noktasına doğru çekilirken , baldır kasları stabil kalabilir. çekilme sonucu oluşan kas kısa yapıdadır ve esneme aralığı v.g. öncesi döneme nazaran azalma gösterir. iyi bir v.g. icracısının apollo gibi vücudu olabilir ancak hem kısa kas yapısı hem de ilk parafta saydığım yeterliliklere sahip olmadığından dolayı fiziksel temele dayalı hiçbir spor dalını icra edemez.

    günlük rutin yaşama bir disiplin kazandırması , bedeni dirençli kılması açısından suni madde desteği olmaksızın yapıldığında faydalı bir spordur. ancak dur ben iki vücut yapayım sonra bir kickbox icra edeyim , salondakileri kırıp geçireyim mantığında olmayın. 55 kiloluk uzun kas yapısı oturmuş ve yeterli düzeyde esnekliği sağlamış nice koç yiğitlerden biri çıkar , sizi bağırta bağırta döver haberiniz ola.