1. son iki haftasonudur maçka demokrasi parkına gidip katlanabilir sandalyelerimizle kendimizlik gölgesi olan bir ağacın altında kitap okuyup, müzik dinliyoruz arkadaşlarımla.
    doğanın nimetlerinden faydalanırken birşeyler geri vermeyi vazife kabul etmemek mümkün değil aklıselim için.
    beni bir ömür gölgesinde taşıyacak bir ağacımın olmasında emeği geçecek herkese teşekkür ederim, ellerinize sağlık.
    maaş günüme notumu aldım. sevgiler.
  2. abi
  3. agaclarin oldugu yerde huzur vardir.butun ekosistem insan bozmayana kadar uyumlu calisir arilar bal yapar tavsanlar yavru topragin ortusu zenginlesir temiz su olur oksijen uretirler mesela bakin cok ilginctir ibreli agaclar ekonomik yonlerinden sonra bir toz tutma kabiliyeti varki yilda iki tona yakin toz tutan fedakar turlerimiz var mesela havayi temizlerler serinlik katarlar toprak bereketlenir su daha da tatli olur
    muhtesem bir kampanya ama yeterince ilgi gormuyor maalesef ulkemizde boyle seyler temel faktor egitimsizlik cehalaet maalesef
    eminimki agaclar bize oksijen yerine bedava wifi verseydi her yere agac dikerlerdi .(alinti)
  4. yalnız iyi topladık .
  5. şimdilik param yok; ancak gelecek ayın 8inde bursum yatar, o zaman maddi olarak destek çıkabilirim.

    şimdilik ise kendi bahçemden fidan yollayabilirim. bende 2 yıllık çam ve sedir fidanları var. belki toplam 10 tane vardır.. mümkünse böyle bir durum, mesaj bekliyorum.

    eğer batı antalyada yaşayan arkadaşlar tercih ederse de, kendilerine meyva fidanı yollayabilirim. ya da gelip kendileri alabilirler; küçük bir bahçede birkaç tüyo ile yetişmeyecek ağaç yok.
  6. gücümün yettiği kadar -üç fidan- ile destek olmaya çalıştığım güzel iş. beni cezbeden şey ağaç ya da oksijenden ziyade birlik olup güzel bir işe imza atmak. bu, kitap bulamayan öğrenciler için kitap bağışı, giyecek bulamayan insanlara giyecek yardımı da olabilirdi. hem güzel bir iş yapmak ama her şeyden önemlisi bunu birlikte yapmak beni çok mutlu ediyor. başka bir sözlükte half life sunucumuz vardı mesela. her oyun bir zirve gibiydi. eğlenir ve yeni insanlarla tanışırdık, severdim. yine içimden geçen şey keşke youreads yazarları toplanıp kazma, kürek, can suyu ve muhabbetle biz dikebilseydik fidanları. yetişen ağaçların gölgesinde piknik zirvesi yapmak hele mükemmel olurdu. ben mutluluk duydum bu işten, ufak da olsa bir izimiz kaldı.
  7. bazen gerekli destekleri göremediğimiz oluyor evet. gerekli duyarlılığı gösteremediğini düşünüyoruz; düşünüyorum. ama bazen de hiç ummadık gelişmeler olabiliyor. bizi destekleyenler an ve an artıyor. inanmak, paylaşmak... sihirli kelimeler olsa gerek; bir anda yayılıyor etrafa..

    *yaşlanarak ölen ağaç yoktur. ağaçları mikroplar, böcekler, insanlar, yangınlar ve doğal afetler öldürür.

    *olgunlaşan bir ağaç, bir fidana nazaran havayı temizlemede 70 kez daha etkindir. yılda 1 tona yakın karbondioksidi absorbe edebilirler.

    *bir ağaç yılda 2 ton suyu çekerek su baskınlarını engellemektedir.