1. "önce iş güvenliği" yazan bir yerde çalışıyordu onlar ama önceliği "para" olan vahşi insanların kuyularında; kimi boğuldu, kimi kayboldu... kafalara nakşedilmiş 301 işçinin aslında üç yüz bir olmadığını da suskunlukla ifade ettik.

    o gecenin sabahı olmadı. bekleyiş belki de yakınlarınca hiç son bulmadı. aradan geçen iki yılla çocuklar 2 yaş daha aldılar; babasız.. göz göre göre gelen ölümün, henüz acımasız yanlarını bilmiyor belki de pek çoğu.

    nitekim sağ olarak kurtulmayı başaran, üstelik o halde çizmelerinin pisliğini değdirmemek için de hala incelik gösteren o kara kara adamların verdiği kan donduran ifadeler vardı apaçık; "pek çok işçi madenin içindeki makinalara hava veren istim borularını delerek hayatta kaldı, bir kısmı da "demirin içindeki oksijeni" emerek. soma'da, 301 madencinin öldüğü o gün, küflü maskesinin çalışmadığını söyleyeniyordu. sağ kurtarılamayan 301 madencinin kaçının gaz maskesi çalışmadığı, kaçının yerde öylece bırakılmış bir demire takılarak düştüğü ve kalkamadığı, kaçının madenin içindeki dar yollardan birinden geçecek mecali kalmadığı için öldüğünü bilmiyoruz. ancak sağ kalan işçilerin söyledikleri, bilirkişilerin yaptıkları keşiflerde çekilen fotoğraflar bize madenin içinde böyle büyük bir facia yaşandığında sağ kalmanın hiç de kolay olmadığını gösteriyor." ^:bbc türkiye rengin aslan^

    ne ilkti ne de son olacaklar. onlar gideli aslında hiç bir şey değişmedi. memleket yangın yeri. daha dün akşam ve sabahında yine bir çok bomba ve şehit haberleri geldi. kana susayanlar olduğu müddetçe de bu acılar dinmeyecektir.

mesaj gönder