• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 6.sezon 7.bölüm
    !---- spoiler ----!

    daha ilk dakikasında sandor clegane'in dönüşüyle yüzümüz güldü ama bölüm boyunca onu görmekten sıkılmadım desem yalan olur. khaleesimin yokluğuna çok üzüldüm. neyse ki sansa stark bu bölüm çok fenaydı.
    seviyorum ben bu kadını. ''i did what i had to do'' senin motton sansacım. o 62 tane adam veren lady lyanna'ya helal olsun çocuk yaşta başa geçmiş. ayı cesareti diye bir terim çıkardı ortaya. rickon örnek al lütfen.

    stannis baratheon: "do you know this wretched girl? lyanna mormont."
    jon snow: "the lord commander's niece."
    stannis baratheon: "the lady of bear island and a child of ten. i asked her to commit her house to my cause. that's her response."
    jon snow: "[reading aloud] 'bear island knows no king but the king in the north, whose name is stark'."

    margaery tek başına iktidar olsa her işi yoluna koyar. hepimizi sıraya dizer. khaleesime kaçsın evlensinler. iktidara gelsinler istiyorum. tommen'in din soytarısına türk televizyonlarındaki programları aratmayan karım benlen ilişkiye girmiyor diye şikayetçi olması güldürdü. margaery'nin her hareketini planladığını ve dikkat çekmemeye çalıştığını görüyoruz. lady olenna'yla bağlantısını bir şekilde sürdürüp kardeşinide kurtaracak ama nasıl yapacak işte bunlar hep muamma. ama sana inanıyorum margaery. kabız tommen'i bu bölüm görmedik ya ay nasıl mutluyum. lady olenna'nın cersei'ye ayarıda cuk diye oturdu.

    jaimie'nin blackfish'le konuşmasında ben bile dedim jaimie kısa keste aydın havası olsun. elini kaybedince bu adam pek bir sıkıcılaştı. tyrion'ı özledim çok. bronnla çok güzel bir ekiplerdi. jaimie'le sırıtıyor resmen.

    yara'nın khaleesi ile buluşması umarım bir dahaki bölüm olur çok heyecanlıyım şimdiden. theon'a kendine gel iç şu birayı demesine benden bir aferin. ağlayacaksan oynamayalım theoncum. toparlanmanın vakti gelmiştir. o değilde theon hadım edilmeden önce khaleesiyi görseydi amma yazardı yahu bizde ne güzel eğlenirdik. yara'dan bir yorum bekliyorum ben.

    ah arya ah. ağladım ya o mendebur kız tarafından bıçaklanınca. artık starklar ölmesin valla. kökünü kuruttunuz. yetti ama. kimsede yardım etmedi pis pis baktılar öyle. braavosluya güvenmeyecekmişiz geçte olsa anladık.
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder