1. -soğuk anılar-

    hayatım boyunca üşüdüğümü anımsıyorum.. sıcak yaz günlerinde bile bazen, içime bir ürperti otururdu.. uzun cümleler kuran herkes, üşür müydü yoksa?.. bana özgü olması bir çeşit lanet olurdu yoksa.. varlığımı anlamlandırırken başvurduğum bu yollar aslında benim için bir çeşit tehlike arz ediyor.

    doğduğum topraklar doğunun en soğuk, zifiri yerlerinden ve ben.. bir yaz günü doğmuşum.. bir yaz günü sabaha karşı gelmiş varlığımın habercisi.. ‘yok’ olarak doğmuşum belki. zamanla ‘var’ olmuşum.. yine de, üşümek kadar hatırımda olan bir şey yoktur.. yaşıtlarım gibi kızgın kumlar, serin sular değildi anımsadığım.. alabildiğine üşümek, alabildiğine soğuk.. içimin derinliklerine üflenen bu soğukluk, karakterimi de şekillendirdi zamanla.. bir ‘ben’ doğdu ‘soğuktan’..

    en hüzünlü mısraların ortasında üşüdüm, en güzel anlarda.. bir kız ile yaşanan güzel bir anın tam ortasında.. ürperdim birden.. bir zaman bunun benim bir lanetim olduğunu düşünerek yaşadım… ciddi ciddi üşüyordum. evet, bunun için doktora gittim. ‘doktor beyler’ bana kansızlıktan bahsetti.

    bir çeşit hastalığım daha olmuştu.. haneye hoş geldin dedikten sonra, ona da alışmaya çalıştım.. ne çok hastalık sahibi bir insandım.. hastalık hastası değildim oysa. sadece şanssızdım galiba.. baştan sona şanssız bir münzevi. baştan sona soğuk ve salt yalnızlığımla bir münzevi..

    sakallarımın donduğu, ayak parmaklarımın hareket edemediği diyarlarda olduğum zamanları anımsıyorum.. yakan soğuk içime işledi.. amansız hastalıklarımın fitili oldu soğuk.. kar bile sıcaktı.. oysa soğuk, çok başkaydı.. beni tüketen bir kavramdı..

    nereye gidersem gideyim peşimden gelecek olan bu lanet, tüm benliğimin artık tamamiyle kabullendiği bir realite.. ne kadar kabul etsem de, bunu yaşaması güç.. fiziksel olduğu kadar ruhsal bakımdan da hissettirdikleri belki, bir yarar çerçevesindedir diye düşündüm bunu bir zaman.. ‘o kadar da’ kötü olmadığını fark etmemle birlikte bundan beslendim.. evet, hatta bundan zevk bile aldığım oldu bazen.. beni ben yapan bir şey haline dönüştü ‘soğuk’

    hayatım boyunca üşüdüğümü anımsıyorum.. sıcak yaz günlerinde bile bazen içimin bir anda soğukla kaplandığını sıcak bir içecek aradığım anları unutamıyorum.. üst üste dört beş tane çorap giyindiğimi.. yorganlara sarılıp, yorganın içinde kahve içtiğim anlar.. gülümseyerek anımsıyorum onları.. ‘’fazlasıyla soğuk anıları’’

mesaj gönder