1. sayesinde insanları sinir krizine sokan para birimi.

    izahı şöyle mümkün ama kederi öyle derin ki:

    yurtdışında dolar olarak maaşını alıp türkiye'deki hesabına düzenli olarak göndererek 2 senede ciddi bir miktar para biriktiren iş arkadaşım, doları bozdurup tl'ye çevirerek, piyasanın nabzını tuttuğunu iddia ederek belirlediğini uygun zamanlarda ise tl'sini de dolara çevirerek küçük karlar elde etmekte, sevincini gizleyemeden tısss tısss tıss diye gülerken yan sekmeden de doların gidişatını mesai saatleri içerisinde sinsice takip etmektedir.

    kendisine katılmadığım ve "olm 3 iniyo 5 çıkıyo onla uğraşacağıma mobeseden kars kağızmanı izlerim daha zevkli mk" diyerek küçük karlar hesabına çomak uzattığım için beni vizyonsuz olarak görmektedir.

    "gün olur devran döner, tavuk domalır horoz gömer." derdi hep bizim ömer. doların 3,50 ye ulaşacağından habersiz sevinç nidalarıyla "dolar 3,04 oldu lan, aha şimdi voleyi vurdum kardeş" diyerek elinde ne var ne yoksa hepsini develüasyonların yenemediği şanlı türk lirasına çevirdiği sahne gözümün önünden gitmeyen eskilerin piyasa nabzı tutucusu, şimdinin siki tutucusu arkadaşım işte o zamandan beridir gün boyu sövmeye, kendi kendine söylenmeye, garip tikler edinmeye başladı. kafama yazar kasa atmasından da endişeleniyorum açıkçası.

    dolar 3,60 olursa diye de nolur nolmaz hazırda sağlık ekiplerini bekletiyorum, hiç suni teneffüs felan yapamam elin fakirine. (*:düşene depiği fururum) (*:swh)

mesaj gönder