1. elbette ufku ikiye çıkarmak esprili bir mübağla ama avrupa'nın ingiltere ve hollanda kraliyet ailesi de dahil çoğu kraliyet ailesinin aynı germanik hanedan soyundan ya da birbirleriyle akraba germanik hanedan ailelerinden olduğunu ve çoğunun devrik yunan kraliyet ailesinden asillerle evli olduğunu yani bir de aralarında oradan bir hısım akrabalık ilişkisi olduğunu öğrenince şaşırmıştım.

    örneğin kraliçe elizabeth house of saxe-coburg and gotha'nın house of windsor kolundan bir alman ve eşi prens philip yunan ve danimarka kraliyet aileleri olan house of schleswig-holstein-sonderburg-glücksburg'dan. mavi kan dedikleri şey sanırım bu.

    bu bilginin gerçek hayatta çok kısıtlı bir kullanımı vardır ki o da şudur. ortalama bir ingiliz bu bilginin dillendirilmesinden hoşlanmaz. size ortadoğulu olduğunuzu ima eden bir ingiliz'e "neden kraliyet aileniz alman? yeterince asil bir ingiliz bulamadınız mı?" derseniz çok bozulacaktır. ha ortadoğulu musunuz, coğrafi olarak küçük asyalısınız yani coğrafi olarak ortadoğulu değilsiniz ama ruhen ve aklen sapına kadar ortadoğulusunuz orası ayrı. ^:swh^

    ^:ben binlerce saat wiki okudum. ^ ^:swh^

mesaj gönder