• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 7. sezon 3. bolum
    !---- spoiler ----!
    buz ve atesi bir araya getirdi melisandrecim. artik sarkinin kimin sarkisi oldugunu ogrendigimize gore gelecekte jon dany birlikteligine burdan selam olsun. bu durumda azor ahai'de ikisi yada ikisinden biri kesinlikle. baska teori kasmaya gerek yok. jon ben stark degilim derken uzerinden ejderhalardan birinin gecmesi(muhtemelen drogondu) targaryenligine bir goz kirpmis oldu.
    jon snow'un acilen hitabet dersi almasi gerekiyor. adam hic birseyi duzgun aciklayamadi hayati boyunca kis gormemis sogukluk cekmemis bir insanin ona inanmasini bekliyor. acikcasi burada dany'nin yerinde kim olsa inanmaz, diz cok derdi. kadin hakli! ayrica jon snow'dan babasi adina ozur dilemesine on puan veriyorum. dany'nin buyuk bir egosu var ama bu ego bos bir ego degil bunu gormek lazim. kimsenin basaramadiklarini yapmasi onu farkli kiliyor. e tabi biraz agirbasli olabilirdi ama jon snow'un onu tanimasi icin basina gelenleri anlatmasi gerekiyordu. ikiside birbirine yabanci dogal olarak tanimalari icin biraz sure gerekiyor. maalesef jon kendini dogru durust aciklayamadigindan basta biraz sorun yasamalari normal.
    cersei'nin kuzeydeki tehlikeyi umursayacagini dusunuyorsan yaniliyorsun jon. o kadin ikinizide cig cig yer uzerinede arbor sarabi icer.
    tyrion'in ikinci hatasi hatta meereeni sayarsak ucuncu hatasi oldu. acikcasi ben en basindan beri king's landinge saldiri bekliyorum. cunku olmasi gereken drogon ve diger ejderhalarla red keepi cerseinin basina yikmasi. azicik harrenhal'i ornek alin yahu. bunu yapmak bu kadar zor degil sadece saraydakileri oldurup buyuk savasa engel olacaksiniz. stannis'in king's landingdeki akibetini tyrion cok iyi bildigi halde iki muttefiklerini oraya yolladi. hadi casterly rock tahmin edilebilir degildi.
    bu bolumun yildizi olenna tyrelldi. kadin giderayak golu atti ve gitti. cersei bunu duyunca bakalim nolucak. tyrion temize cikti.
    gelelim bolumun en okuz insanina, sevgili bran stark namideger three eyed raven. bu cocukta ruh sifir yemin ediyorum. boyle gavatlik gorulmedi. ya ablani yillardir gormuyosun. kiza dedigin sey hello, sansa. onu gectim ben three eyed ravenim diyosun aciklamadan kizin basina gelen en kotu olayi anlatmaya basliyosun. bu kadar ruhsuz olunabilir mi ya!!!! kusura bakmasin kimsede bran'in donmesine hic sevinmedim. jon'un otoritesini sarsmasi ve sansa'ya acilarini hatirlatmasi hic hos degil. isterdim arya gelsin bran gelecegine.

    littlefingercigim bos bos winterfellde geziniyor. simdi bu adamin kitaplardaki olay orgusunu degistirdiniz amacsiz kaldi. sansanin puppysi gibi dolaniyo etrafinda yapmayin etmeyin bu bizim bildigimiz entrikalarin krali degil. yakin zamanda littlefingerdan bir oyun bir hainlik bir sinsilik gormemiz lazim. ikinci bir entrikasiz insan ise varys yine kitaptaki orguyu degistirmesinden dany'nin yaninda bos bos takiliyor.
    yaninda bu kadar akilli ve kurnaz insanlar varken dany neden savasi kaybediyor ben bunu anlamiyorum. yani cersei herkesten akilli mi? kac sezondur tyrion ve varysin akil oyunlarini izlemiyor muyuz??? bu birden bire degisim hic olmadi. ayrica dany herkesi dinleyip kendini dinlemediginden bu halde. eskiden milleti dinlerdi ama kendi isine bakardi. yine bildigini okurdu.
    gelecek fragmandan spoiler.
    rahmetli olennanin dedigine gelip dragon olmaya karar verdi dany. yasasin :) uc bolum bize salak salak oyunlar izlettiniz tesekkurler! khaleesinin kimsenin aklina ihtiyaci yok. yak herkesi bebegim sen.

    jon snow'iun bir aglamadigi kaldi esirim esirim diye. iki kelimeyi bir araya getiremiyosun sonra agliyosun jon. azicik konus yahu. derdin neymis soyle. tyrion demese yine dragonglasstan bahsetmiycen bile. bu kuzeylilerde kendini ifade edememe sorunu var ned stark'ta konusamazdi. robb'da. zaten bu bolum bran'i de gorduk. tek sansa kendini ifade edebiliyor onuda cerseiden littlefingerdan tyriondan ogrendi. suraya yaziyorum: herkes olur sansa kalir bu westerosta. ya kuzeyin basina yada demir tahta gecer.
    minnos sam odul bekliyordu ama ala ala parsomenleri tekrardan temize cekmeyi aldi. olsun oglum bunada sukur bok temizlemekten iyidir. hem nerden bilicen belki azor ahaiyle ilgili birseyler yaziyordur.

    bu bolumun en kotu yani dogru durust bir savas goremememiz. o kadar para kazaniyolar yine savas sonrasini izliyoruz yetti be. zaten uc bolumdur ghostuda gostermiyolar iyice sinirlerim bozuk. bu bolumu hem sevdim hemde sevmedim cok kararsiz birakti beni.
    bu arada davoscugum jon'un yaptiklarini anlatirken dany'deki bakisi yakaladiniz mi?wink, wink. adami begendi. jon'un dirildigini soylememeleri iyi oldu bence. kimsenin inanacagini sanmiyorum.
    varysin olecegini duyduk ama bence bu sezon degil gelecek sezonda olacak. olulerle olan savasta olecegini dusunuyorum, jon ve dany ile birlikte.
    melisandre artik iyice kendi kabuguna cekildi. volantis'e azor ahai hakkinda daha fazla sey ogrenmek icin gidecegini dusunuyorum. yoksa neden gitsin vardir bir bildigi. belkide sadece oradan temin edilebilecek birseyler getirir. sonunda gunahlarini kabul etti kurtulus yolunda ilerliyor.
    gelecek bolumlerden tek dilegim sansa haric diger starklarin ve jon'un azicik kendini gelistirmesi, daha net konusmalari ve insanlara salak muamelesi yapmamalari. iki kelime edip herseyin anlasilmasini bekliyorlar. gecen bolum arya hotpie bulusmasida sorunluydu. kuzeylisiniz diye bu kadar soguk olmayin.
    bir sonraki bolumde arya winterfelle gelicek umarim sansayla epik bir kavusma goruruz. istiyorum ki butun gece uyumayip konussunlar. arya soguk nevale gibi durmasin. hadi optum haftaya gorusuruz westeroslular!
    bu arada sansa icin jon'u satti demisler. kiz orada sen winterfellin lordusun dedi kral yada kuzeyin krali demedi. demek istedigi benim yerime jon yokken sen winterfelli yonetebilirsin. sansa kendi basina bran'i kral edecek hali yok sadece kendi gorevini teslim etmek istedi. jon'un arkasindan is cevirecegini dusunmuyorum.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder