• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. isbu yorum sagda solda okudugum sansa dusmani yorumlara ithaf edilmistir. 7.sezon gelmis hala insanlar sansa dusmani. kizin cocuklukta yaptigi hatalara gore yargiliyorlar. cidden odunla dovesim var.
    !---- spoiler ----!

    gelelim son bolume. sansa starklarin en buyugu ve hayatta kalani olmasina ragmen winterfell'i jon'a birakmisti hatirlarsaniz. kendi vazgecti gucunden. bir onceki bolumde de jon gitmeye kararli oldugundan mecburen kontrolu eline aldi. ben isterdim kendisi bu patriarkanin duzenini bozsun ve queen in the north olsun ama olmak istemedi kendi karari. bu bolum bran stark geldi ve yasayan tek legal ogul olarak winterfell'de sansa'dan ustte bir hakki var maalesef eril duzen yuzunden. kizda jon'un ona biraktigi koruyuculuk gorevini bran'e vermek istedi cunku oyle yetistirilmisti. got'u gotuyle izleyen insanlar hala salak salak sansa yok jon'u satti, winterfell'i bran'e verdi diyorlar. bir kere zaten boyle bir gucu yok sansa'nin. kuzey jon'u kral olarak secti. herkes ona diz coktu bunu sansa degistiremez. kaldi ki kiz orada lord dedi kendiside bir lady. yani kendi gorevini vermek istedi. bu kadar basit.

    bu dizide en cok aci ceken kisi sansa stark'dir. kizin basina gelmeyen kalmadi hala begenmiyorsunuz.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder