• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.93)
puslu kıtalar atlası - ihsan oktay anar
bir "ilk kitap", türkçe edebiyatta yeni ve pırıltılı bir yazar... "yeniçeriler kapıyı zorlarken" düşler üstüne düşüncelere dalan uzun ihsan efendi, kapı kırıldığında klasik ama hep yeni kalabilen sonuca ulaşmak üzeredir: "dünya bir düştür. evet, dünya... ah! evet, dünya bir masaldır." geçmiş üzerine, dünya hali üzerine, düşler ve "puslu kıtalar" üzerine bir roman. hulki aktunç'un önsözüyle... (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. tum kitaplarinda isledigi yada bir sekilde bahsi gecen bir yedi (7) takintisi vardir. bir gun oturup size bu 7 ile ilgili genis bir inceleme yazacagim. islam felsefesinde 7 ne kadar onemli tam bilmiyorum ama karsilastigim bu 7 temasinin kaynaginda 6 gunde yaratilan dunya ve 7. gunde dinlenilmesi gibi derin bir mana var hatta bu detayi yedinci gun kitabinda kullandi diye hatirliyorum.

    ihsan oktay anar okumanin en kotu yani aradan vakit gecince bu kitapta ne anlatiyordu diye kendine tekrar soruyorsun. bos bir vaktimde sirayla tum kitaplarinda gecen 7 ile ilgili anektotlari toparlayacagim. 7 kitap yazip kenara cekilmesi de bu 7 takintisinin sonucu. daha bir cok detay bulacagima eminim. guzel insan uzun ihsan efendi vardir bir hikmeti.

mesaj gönder