1. unutulmuş bir başlığı canlandırmaya çalışıyorum. bakalım nasıl olacak...

    harry'yi lokalize etmeye bayılıyorum nedense. bu kadar yakın tarih okumasının bıraktığı deformasyon belki. ya da abim gibi sevmenin verdiği alışkanlık:

    * hogwarts bence konya ovasında bir yerlerde. ama gizli, çok gizli. mmmm (parmak sallama)

    * harry godric's hollow yerine gündüzbey köyünden. eskişehir'den hemşerim sayılır yanisi. biri godric babanın köyü, öbürü osman gazi'nin. hermione ise alevi, ankara'da otursa da aslen tunceli'nin ovacık ilçesi nüfusundan, "dersimli" yani. hem zeki ve çalışkan (tüm alevi arkadaşlarım gibi), hem de ötekileştirilen bir grubun üyesi. ron ise aydın'dan didim'e yol aldığımız bir gün karar verdiğim üzere nazillili. neyse ki sümerbank'ta kimsesi yok(*:swh).

    * voldemort açıkça faşo. hem ırkçı hem de diğer grupları açıkça hakir görüyor, onları öldürmeyi hak sayıyor. sırtını da en zengin safkan ailelere dayamış işte, karşılığında o ailelerden askerler almış yanına. ama asıl gücü onların kandırdığı yüzlerce fakir gençten geliyor. ve ben bürokrasiye sırtını dayamış komünist görmedim hiç.

    * ve do, dev-genç gibi, thko gibi bir örgüt. gençlere, öğrencilere dayanıyor, asi, en önemlisi de faşizme(*:voldi) karşı omuz omuza diyor. eh, harry de ailesi öldürülmese en koyu ölüm yiyen olacak zengin bir aileye mensup, ama ron gibi bir kanı bozukla hermione gibi bir bulanık'ı dost alıyor, koridor reisi draco'yu değil.

    tabii bunlar dururken bir de karakter ekledim diziye, o en komiği oldu herhalde. ceyhun potter. yani harry'nin amcası. ama ceyhun dediğime bakmayın, solcu bu...

mesaj gönder