• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.69)
rüzgarın adı - patrick rothfuss
belki beni duymuşsunuzdur. fantastik kurgu edebiyatının eşsiz bir masalı, bir kahramanın kendi ağzıyla anlattığı öyküsü işte böyle başlıyor. bir keder öyküsü bu... bir kurtuluş öyküsü... bir adamın evrenin anlamını arayışının ve gerek o arayışın gerekse de onu sürdürmesini sağlayan gem vurulamaz iradenin bir efsaneye dönüşmesinin öyküsü... "rothfuss, rüzgarın adı ile başlayan bu muazzam hikâyede nereye giderse gitsin iyi bir şarkıyı taşıması gibi bizi de yanında götürecek." ursula k. le guin
  1. kral katili güncesi serisinin ilk kitabı. aynı zaman da patrick rothfuss'un ilk kitabı diyebiliriz.

    medeniyetin dört köşesin ' de (kitabın geçtiği dünya) kvothe'nin macelarını dinliyoruz kendi ağzından , bir han taburesi üstünde. rüzgarın adı belki de şu ana kadar okuduğum en iyi giriş kitabı olabilir bir seriye . her ne kadar benim gözümde "high fantasy" tanımına uymasa da , kesinlikle fantastik edebiyata giriş olmayacak kadar iyi bir kitap . şu an kitabı pek çok " en iyi fantastik eserler " sıralamaların da ilk on içerisinde görmeniz kuvvetle muhtemel. kişisel tahminim serinin üçüncü kitabının ardından yeni bir kvothe baş karakterli bir seri belki bir den fazla seri görebiliriz.

    fantastik edebiyat seviyorsanız kesinlikle okumadan geçmemeniz gereken bir eser. çağımız yazarları arasından çıkan en iyi eserlerden birisi.

    ayrıca kitabı okuyup , kitap hakkın da teori ve tartışma okumak istiyorsanız reddit sayfasını şiddetle tavsiye ederim.

mesaj gönder