• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.47)
sense8
bilim-kurgu dizisi olacağı açıklanan sense8; dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan 8 ayrı kişinin gizemli bir bağlantısının olduğu bir konuyu ele alacak... birleşik krallık (uk), seoul, mumbai, nairobi, berlin, mexico city, san francisco ve chicago. her bölümde bu 8 yere/kişiye de ziyaretimiz olacak. bu 8 kişiden kimisi tüm grubu bir araya getirmeye çalışırken, kimisi de diğerlerini öldürmeye çalışacak. hikâye; meksikalı bir pembe dizi yıldızı, izlandalı bir parti kızı, alman bir hırsız, koreli bir iş kadını, afrikalı bir otobüs şoförü, transseksüel bir amerikalı blogger, diğerlerine de görünebilen afro-amerikan bir adam ve onun tam zıt karakterine sahip “mr. whispers” olarak bilinen bir adam ekseninde gelişecek ve şekillenecek... (kaynak: sinemalar.com)
  1. ilk sezonu bitirdikten sonra söyleyebileceğim tek bir şey var: zorlama.
    yayınlanmadan önce o kadar çok şişirildi ki, belki de hepimizin beklentisini üst düzeye çıkardığı için böyle düşünüyorum.
    her bölümün son 3 dakikası dışında vasat, karakter tanıtmaktan izleyiciyi bir türlü hikayenin içine çekemeyen, beklentimin çok altında bir iş çıkmış maalesef. 8. bölüm itibariyle neler döndüğü konusunda oldukça aydınlatıcı olsa da, karakterler arasındaki iletişim, ortada neler döndüğünü anlamamızı engelliyor. yani, kişisel meselelere o kadar girilmiş ki, bu 8 insanın neden böyle olduğu gibi genel açıklamalar hep havada kalıyor. bilim kurgudan dramaya kaymaktan da kurtulamıyor bu nedenle.
    çerezlik iyi gider ama.

mesaj gönder