• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.64)
one piece
korsan kral gold roger, bu dünyadaki herşeyi elde eder ve idam edilirken, tüm servetinin grand line'da olduğunu, onu arayıp bulmaları gerektiğini söyler. bu olaydan sonra herkes grand line'a gider. ancak grand line'a girmek çok zor, grand line'da canlı kalabilmek imkansızdır.

kahramanımız monkey d. luffy'nin rüyası, korsan kral olmak ve one piece denen kimsenin bilmediği, görmediği hazineyi ele geçirmektir. küçük yaşlardan beri hep korsan olmak isteyen luffy, kazara bir şeytan meyvası (akuma no mi) yemiştir. 3 farklı şeytan meyvası vardır ve bu meyvalar yiyenlere çok üstün güçler sağlamaktadır ancak bu güçlerin bedeli asla yüzememektir. luffy'nin yediği meyva onu bir lastik çocuğa çevirir. bu olaydan yıllar sonra luffy denize açılır. yolculuğu sırasında ekibini toplayacak ve one piece'i bulmak için grand line'da birbirinden tehlikeli ve komik maceralara atılacaktır.
  1. one piece ile büyüdüm ben. ilk one piece ile tanışmamdan star tv ile oldu. okuldan gelip tv karşısın da tıkınırken çizgi film arıyordum. hangi bölüm olduğunu tam olarak hatırlamıyorum fakat ilk bölümleriydi sanırım . luffy , sanji ile birlikte bir teknenin için de nami'nin doğduğu adaya gidiyordu , yolda deniz canavarı saldırısına uğruyorlardı filan. o an büyülenmiştim. sonra yıllar geçip biraz daha büyüyünce araştırıp bulmuştum internette. tabi o zamanlar şu an ki internet üzerinden anime , dizi vs izleyebileceğin platformlar yok. olsa da internet bağlantın kaldırmaz.

    rapidshare , divxplanet sağolsun yayınlanmış bütün bölümleri indirip izlemiştim. gerçi o zamanlar hard-sub yapan ekiplerde vardı. yayınlarını internete yüklüyorlardı. böyle şekilli şekilli "gomu-gomu noooo " diye altyazılar geçerdi. ben anime de günceli yakaladığım da 300 küsürlü bölümlerdeydi. kaç senedir hala her hafta yeni bölümünü bekleyip izliyorum. sanırım çok daha uzun bir süre izleyeceğim , dilerim de izlerim.

    değinmek istediğim diğer bir nokta da en iyi anime olup olmaması. şahsen benim açımdan en iyi anime serisi değildir. 40-50 bölümlük hatta daha kısa animelerden çok daha fazla keyif aldım. mangakası hastalanmasaydı hunter x hunter , one piece den daha iyi olabilirdi.

    dikkat ederseniz naruto , bleach gibi köklü animeler ile karşılaştırılır hep. ama karşılaştırma sorusu hep aynıdır " hangisi daha iyi ? " . birinin one piece'e kötü demeye götü yemez. one piece iyidir , çok çok iyidir.

    !---- spoiler ----!

    portgas d ace öldüğün de bir hafta ağladığımı hatırlıyorum lan ben. bildiğin manganın o sayfasına geldiğim de dondum kaldım. ben hayatımda böyle ağlamadım.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder