• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.03)
deadpool - tim miller
teşhisleri sonunda kanser çıkan wade wilson tüm umudunu weapon x programına bırakır. ancak katılması ile birlikte yeni bir kahraman ortaya çıkar. alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.
  1. film gişede gösterdiği başarı ile sinemada bir devrim yapabilir zira +18 filmlerin de gişede başarı elde edebileceğinin yakın dönem ispatıdır. bundan sonra daha çok +18 film görebiliriz. çok da güzel olur.

    filmin başta 65 milyon dolar olması planlanan bütçesi daha sonra kesintiye uğrayarak 7 milyon dolar azaltılmıştır. böylece planlanan 2 adet önemli aksiyon sahnesi filmden çıkartılmak zorunda kalmıştır. işte o sahneler :

    !---- spoiler ----!

    deadpool'un francis'i yakaladığı sahnede aslında deadpool ile francis arasında bir motosiklet takip sahnesi planlanmış ama bütçe yetersizliğinden dolayı gerçekleştirilememiş.

    diğeri ise filmin son bölümünde deadpool ile francis'in son kez karşı karşıya geldiği sahnede deadpool'un koca çantaya doldurduğu mermileri takside unutmasının sebebi de aslında bu sahnede sağlam bir silah aksiyonu planlanmışken bütçeden dolayı kılıç düellosuna döndürülmesi ve bu sahneyi de deadpool'un mermi dolu çantasını takside unutmasıyla bağlamışlar. bence kılıç düellosu da gayet iyi olmuş. film ile ilgili yapılan en büyük eleştiri aksiyonun az olması ki bu da bütçe kesintisinden kaynaklanıyor ama bence filmin her şeyi dört dörtlüktü.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder