1. öncelikle @hayırsız evlata katılmakla beraber yani "yapay bir kimlik yaratmak yerine teknik değişikliklerin daha çok işe yarayacağı" düşüncesine bende katılıyorum ancak bu, sistemin ikinci ayağını oluşturuyor.

    manifesto, kullanıcıların yazdığı ve kendilerinin bağlı olduğu bir kurallar bütünü oluşturmak için yazılmaya başlandı. teknik değişiklikler ise tamamen yönetimin elinde olan bir süreç ve bizim buna müdahalemiz fikir vermekten ileri gidemiyor ne yazık ki. youreads'in geleceğini büyük oranda yönetimin tutumu ve yapacağı değişiklikler oluşturacakken biz yazarlara da bazı sorumluluklar düşüyor diye düşünüyorum. manifesto da o sebeple yazılmaya başlandı.

    ayrıca manifestonun yapay bir kimlik yarattığını düşünmüyorum. şu an için yapay bir kimlik yaratmaya çalışan bir eser olduğu ortada ancak çok büyük bir kullanıcı kitlesi bu esere katkı yapmaya başlarsa manifestonun yarattığı ideal kullanıcı kitlesi gerçek bir kitleye dönüşecektir.

    diğer tüm sözlük deneyimlerinde her zaman bir nokta geldi ve kaliteli içerik boş entrylerin arasında yitip gitmeye başladı. bunun suçu ya yönetimdeydi yada eski kullanıcıların tutumunda. bu manifesto adından da anlaşılabileceği gibi yönetim ayağında fikir beyan etmeyen kullanıcıların yapması gerekli olanları barındırıyor. bağlayıcılığı olmayan bir manifesto. bu manifestonun tek yaptırım gücü sosyal baskı.

    anketlerin yönetim tarafından paylaşılması istenmiş. @abi ye bende böyle bir talepte bulunabilirim ancak neticede youreadsin değil youserların oluşturduğu bir manifesto bu. bunu yapması mı daha sağlıklı olur yapmaması mı bilemiyorum.

    madde 1 ve 7 yi forneus'un talepleri doğrultusunda değiştirmek için bir anket daha ekleyeceğim. bu yorum çok uzadı. linkin bu yorum içerisinde yok olup gitmesini istemem. biraz sonra paylaşırım.

    madde ekleme talebinde olan bir iki girdi daha var bu başlıkta. hepsi tek tek oylamaya sunulacak ancak öncelikle tartışmalı maddeler ve düzeltilmesi istenen maddelerde bir karara varmak daha sağlıklı olacaktır.

    madde 0 ın, bizim, yönetimden bağımsız tek yaptırım gücümüz olduğunu unutmayın. işi yönetime bırakmadan önce manifestonun şu maddesini çiğniyorsunuz şeklinde bir mesajla ilgili youserı uyarmalıyız. şimdiki yönetim son derece iyi ve saygı duyulası olsa da orta ve uzun vadede yönetimin kimlere kalacağını bilemeyiz. bu yüzden bir sosyal baskı mekanizmasını daha şimdiden kurmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.

    umarım daha çok insan katkı yapmak için bu başlığa gelir ve daha kolektif bir manifesto yazarız.

mesaj gönder