1. serbest piyasa ekonomisiymiş.

    zengin azınlıkla yoksul çoğunluk arasındaki uçurumu "demokrasi" kılıfıyla giderek açmaya yarar. serbest piyasayı tanımlayan en güzel sözlerden biridir.

    sen böyle haksız rekabet ortamı yarat sonra serbest ekonomisinden bahset. eğer konu plaza çalışanıysa, hayır bak kendim için söyleyeyim plaza çalışanı da değilim kendi işimi yapmaya çalışan bireyim.

    alım gücümüz düşük bunu kabul etmemek elde değil, ama bu fiyatların pahalı olmadığı anlamına gelmiyor. sen koca ülkenin nüfusunu belli bir yerde tutup ülke ekonomisini sadece tek bir ille ve tek bir sektörle idare etmeye çalışırsan burada büyük bir balon vardır.

    ayrıca o plaza çalışanı diye aşağıladığın insana başka alternatif üretebiliyor musun? köyden istanbul'a veya diğer büyük şehirlere daha iyi şartlarda yaşamak için geliyor insan mecbur napsın imkanları bu kadarına el veriyor oradaki adamda elinden geleni yapmaya çalışıyor beyaz yakalı insanlar.(he içlerinde boş insanlar tabiki var)

    o çıkarını düşünen zenginler yüzünden zaten ev fiyatları bu kadar pahalı ve insanların alım gücü bu kadar düşük. e tabi bir de buna çanak tutanları atlamamak lazım

mesaj gönder