1. bir zamanlar daha internet evlere bu kadar girmemişken kutsal bilgi kaynağımottosuyla yola çıkmış, her konuda bilginin paylaşıldığı, tartışmaların seviyeli şekilde yapıldığı internet ortamıydı. dikkat edersiniz site hala faaliyette olmasına karşın -di'li geçmiş zaman kulllandım çünkü internetteki diğer çöplüklerden farkı yok.

    zamanında her türlü bilgiyi babaannenin anlayacağı formatta yazılması, herkesin ilk deneyimleri, alanında uzman kişilerin yorumları bu platformda toplanırdı. ama 8284 kadın yazar sorgusuz sualsiz yazar olunca kalite giderek bozuldu maalesef.

    nasıl kuruldu?
    sitenin eski sahibi (bkz: sedat kapanoğlu) namı diğer (bkz: ssg) ^:sedet^ sürekli projeler geliştirirmiş. hastane otomasyonları, muhasebe programları derken bir türlü kapağı bilişim sektörüne atamamış. o zamanlar genç ve hırslı olması yıldırmamış ve (bkz: odtü) 'nün yarşımasında derece yapmasına sürüklemiştir. sonrasında (bkz: microsoft) 'ta işe başlayan eski patron siteyi zentin yediği bir zaman tasarlıyor. sonra amazondan falan reklam veriyor ama gelir çok düşük tabii. velhasıl site tutuyor ve reklam gelirleri microsoft'tan aldığı aylık maaşı geçiyor ve orayı bırakıyor. sonra yenilikler başlıyor falan derken 2015'e kadar patronluğunu yapıyor ve siteyi kanzuk adındaki avukata satıyor.

    bu fikir aklına nasıl gelmiş?
    (bkz: otostopçunun galaksi rehberi) adlı kitabı okumuştur ve sürekli bkz veren bir siteyi icat etmiştir. sözlüğün ilk entrysi (bkz: pena) 'dır. bildiğimiz gitar çalmak için kullanılan plastik şey.

    yeni patron nasıl biri?
    öncelikle fikirlere pek saygılı biri değil. ekşisözlüğe girip adına girilen entrylere bakınca az çok anlıyorsunuz nasıl biri olduğunu. bir opera gösterisinde sanatçıya saygısı olmadan telefonunu kurcalamasından tutun da haksız yere kelle götürmesine kadar. sözlük kendisine geçtiğinde bir tane çay firmasının reklamını çok iyi bir şekilde yapmıştır. buradaki başarısı çaylakları sadece o reklam içinde güzelleme yaptırmasına izin verdirmiştir. yani siz diyelim ki çaylaksınız senelerdir bekliyorsunuz ve bir gün size "entryin gözükecek hadi yaz bakalım ve güzel iltifatta bulunursan seni yazar yapabileceğiz." deselerdi emin olun hunharca entry yazardınız. en son 8000 entry görmüştüm o başlıkta. neyse efenim. sonrasında yenilik yapmaya çalıştı fakat iyice içine etti. en son yaptığı icraatler; (bkz: onedio) gibi eksiseyler gibi bir site kurdu ve parayı oradan kırmaya çalışıyor. değiştirdiği sözleşmede şu yazıyor "ben sizin içeriğinizi istediğim gibi kullanırım ben bundan para alabilirken size para veremem ve bunu istediğin yerde kullnabilirsin."

    kendisi en kötü kriz yöneticisidir. bir açıklama yapıyor insanlar daha çok sinirleniyor. millet entrysini alıp gitmek istedi dakikada 2 entry silme şeyini getirdi.

    özetle, arkadaş ortamlarında uyanıklık yapan biri vardır ve herkes onun uyanık olduğunu bilir ya işte bu adam odur.


    velhasıl bir dönemin kültür mirasıydı. tanıdığım birçok isim o güzel atlara binip buraya geldiler. entry silen kişilerin geneli kaliteli yazardı. şimdi ekşisözlük çöp bir mekan oldu. her gün debe'ye baktığınızda ne kadar boş beleş bir yer olduğunu göreceksiniz.

    bu arada eksiduyuru'dan satılan yazarlıkların haddi hesabı yok. yani 100 tl vererek yazar olabiliyorsunuz.

mesaj gönder