1. cehalet, cehalete övgü
    şark kurnazlığı
    sahte, yobaz din adamları
    çıkarcılık
    basiretsiz politikacılar
    güce tapma
    demokrasiyi içselleştirememe

    özellikle son 15 yılda kasten eğitimin içi boşaltıldı. okullarda hiçbir şey öğretilmiyor. her ile üniversite açıldı ama doğru düzgün hoca yok. kalite yerlerde.

    alt kademedeki okullarda her çocuğun eline tablet tutuşturuldu.

    sonra, ülkenin yarısı ahlakı sadece kadının açık giyinmesi, kadının sevişmesi olarak anlıyor. çünkü ülkede muhafazakar geçinenler zinadan, alkolden pek kaçmıyor ama kendi kızları bunu yapacak olursa namuslarını(!) temizliyorlar.

    bir de bakıyorum da koyun gibi güdülmeye bu kadar meyilli başka millet yok sanırım. siyasetçilere en münasip haliyle "lider" diyoruz. neyin lideri ki bu? "usta, reis, başbuğ, önder" gibi bir sürü saçma ifade var. hala içten içe saltanat istiyor tüm ülke. istiyoruz ki biri çıkıp idare etsin bizi, her şeyi düzeltsin. sadece sağcılar değil solcular da aynı. hala atatürk çıkıp gelse de bizi kurtarsa diyorlar. ciddi ciddi mezarından kalkıp gelsin istiyorlar.

    demokrasi, diğer ülkelerde uzun mücadelelerle, halkın bilinçlenmesiyle kabul edildi. bizde atatürk mucizesiyle ama tepeden inen bir demokrasi geldi. halkın çoğu o zaman da padişaha aşıktı, şimdi de aşık. maalesef bu bilinci aşılayamadık. ülkenin yarısından fazlası saltanatı islami bir yönetim biçimi, allah'ın emri olduğunu sanıyor. halbuki islam devletinde ilk 4 halife seçimle göreve gelmişti. tabii yobaz din adamlarının bundan bahsetmesini de bekleyemiyoruz.

    bilmiyorum, savaş gibi ciddi bir belaya maruz kalmadıkça aklımız başımıza gelmeyecek gibi.

mesaj gönder