• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.88)
46 yok olan
"46 yok olan, star tv'de yayına giren televizyon dizisi. yönetmenliğini serdar akar’ın yaptığı dizide baş rolleri erdal beşikçioğlu, yasemin allen ve melis birkan üstlendi. ilk bölümünün 27 mart 2016 tarihinde star tv'de yayınlanacağı duyuruldu."


  1. türk dizilerine yeni soluk getiren her yönüyle farklı yerli dizimiz.

    star'ın yaptığı aç gözlülüğe dikkat çekmek istiyorum. müdür ne yaptın programının son 1 dakikasından önce reklama girdiler, devam etti, program bitti. daha sonra 46 başladı, jenerik bitti ve yine reklama girdi. bunun da mı düzenlemesi yok memlekette, bu kadar mı serbest televizyon kanalları? o zaman 2 dakika izleyelim diziyi, sonra da 10 dakika reklam izleyelim. oldu anasını satayım. tamam diziyi izlemeye başlayınca son 1 dakikasına kadar reklam girmiyorlar, güzel iyi de böyle de olmuyor. böyle böyle ortasına da koyarlar, sürekli arttırırlar.

    ha diziyi seviyoruz, o ayrı... yalnız şu müziklere bir el atmalılar. geçenki entryde de girmiş olmam lazım.
  2. #84574 henüz başlamamıştı, böyle demişim..

    hâlâ breaking bad diyen arkadaşlar görüyorum. bence breaking bad'i izlememişler.

    flashbackler yahut görsel efektlere gelince.. arkadaşlar.. nasıl desem.. 60 dakika filan muhabbeti değil sorun, algı..

    gayet şahane bir ambiyans yaratılıyor o dönüşlerle bence. çekim, teknik vesaire de iyi. zaten bu işler o kadar ucuz işler değil. koskoca serdar ya da diğer ekip veya da para döken yapımcı ekip bi kere yapar/yaptırır sonra da beğenmezlerse "gardaşım bu ne yıaa! ben bu yüzden mi para döküyoğm la!" derdi merak etmeyin.. ki türkiye'de yapımcılar tam olarak bu minvalde insanlar emin ol.. fakat hâlâ yaptırılıyor/yapılıyor o sahneler. neden? sen ne dersen de, kaliteli de ondan.

    seraphim falls diye bir film var. bilmem izleyen var mı.. tamamen western bir film, yeni de ha, öyle aklın karışmasın.. liam neeson, pierce brosnan babalar filan oynuyor yani, neyse.. o film sonuna kadar dağdı kardı, ovaydı çoraktı gidiyor.. sonunda, son 15 dakikasında komple bu sana olmamış gibi gelen benzer bir atmosferle metaforik bir sahne oynuyor. şahane.. filmi film yapan sahnelerinden zaten o.

    buradaki de o misal. olmamış bir yanı yok aslında. on kişiye breaking bad izlettim zorla, sekizi ilk dört bölümde bıraktı.. hepiniz duymuşsunuzdur konuya vakıfsanız; öyle kaliteli sürükleyici ve efsane bir dizi için "sıkıcı yaaa" diyerek bırakır çoğu. o misâl.. derdini, tarzını anlatacak daa bi süre, izin verirsen.

    hele bi bekleyin. o sahneler de tatlı gelmeye başlayacak herkese, eminim. türkiye'de değilmişsin gibi hissettiren birkaç işten biri abi işte. her bölüm kavramadan değişen hikâyeler filan, hepsi öyle bir çözülür ki bi anda, "vay anasını yaaa" dedirtir burada öyle yorum yapanlara.

    güzel dizi abi. ta ilk yorumda da demişim, özgün dizi!! uyarlama filan da değil. babalar gibi yapmışız işte.

    not: ya hee bu arada bi de 60 dakika diye filan diyorlar.. 13 yıl öncesine kadar ülkedeki tüm diziler 60 dakikaydı zaten. ben gencecik halimle hatırlıyorum, lütfen biraz düşünelim yazmadan. :)
  3. iddia edildiği gibi breaking bad'le -erdal beşikçioğlu'nun dediği gibi- alakası olmayan dizidir. 1 saat olması çok iyi olmuş. severek izliyoruz, bakalım..
  4. ikinci sezonu onaylanmış, gayet de güzel olmuş. birkaç hafta önce biteceğini sandığım için şu yorumu girmiştim () ama şükürler olsun ki bu karardan vazgeçilmiş.

    düzenleme: :(
  5. ozeus
  6. bir senarist olarak merakla beklediğim, başlayınca elimdeki tüm imkanlarla reklamını yapıp izlenmesi için uğraşacağım dizidir.

    dizilerin basmakalıp senaryo trükleriyle yazıldığı, iki gram yaratıcılığa ve yeniliğe yapımcı ve kanallar tarafından izin verilmediği, her hafta 3 saatlik bölümler yazmak ve çekmek zorunda kalınan bu sektöre büyük bir nefes umududur 46. reytingi veya reytingden bağımsız olarak reklam geliri yüksek olursa benzeri niyetlerle yeni bir soluk yaratacağından kötü de yazılsa destekleyeceğim proje olacaktır.
  7. aynı efektlerin gereksiz halde çokça kullanılmasını ve bazı sahnelerdeki uyumsuz gitar ile çalınan müzikleri beğenmemekle birlikte genel anlamda hoşuma giden bir dizi olmuştur. uzunluğu çok iyi, milleti yıllarca özetler ile bölüm uzunluğu ile 2 saat 3 saat tv başına kilitledir, umarım bu dizi bir şeyleri değiştirir.
  8. senarist ercan mehmet erdem'in genç olması, çok karışık bir senaryo yapısı ile başlayan dizinin, kısa sürede konu ve akış sorunları ile karşı karşıya kalacağını gösteriyor.
    senaryo ekibi nedir? neden birçok kişiden oluşmalıdır gibi birçok sorunun 1.bölüm sonu ile yapımcılar tarafından sorulması ve senaryo takımı kurulup devam edilmesi gerekmektedir.
    yoksa 3-4 bölüm sonra, olmamış deriz.
    ilk bölüm ise, evet belirlenen bütçe yapısı ile olmuştur.
  9. güzel başladı gibi, ancak "senaryonun yavaştan belli olduğu" konusundaki eleştirilere katılımlıyorum.

    konusu benim adıma ilgi çekici, hele de erdal beşikçioğlunun derste anlattığı şeyler fazlasıyla ilgimi çekti. hadi bakalım, hayırlısı.
  10. fragmanın giriş sahnesi gtü de çekilmiş olan filmdir.