1. gözünü sevdiğim duygusu. tanımı yok ama çok güzel be abi
  2. gerçek aşk, sevgiliden iyilik gördüğünde artmayacak kadar doygun; kötülük gördüğünde azalmayacak kadar sağlamdır.
  3. unutkanım sanırım. öyle ki bazen insanlara karşı ne hissettiğimi bile unutuyorum. ondan nefret mi ediyordum? ah, evet. devam edeyim nefrete.
    sanki birer rolden ibaret duygular. sağlam oynanan roller.
    bir tanesiyle tanıştım. bu rol aşina olmadığım türden değildi. iyi oynayanlarını görmüştüm; berbat oynayanları da. bazıları çok yakınlarımı kapsıyordu, bazıları doğrudan bana yönelikti. garip olan bir şey vardı. algılayamadığım bir hassasiyet. sanki insanlar tüm duyguların rol olduğunu kabullenebilirdi, ancak buna gelince işler değişiyordu. anlamıyordum. farkın ne olduğunu görmüyordum.
    -dum.
    onu gördüm.

    bu his, rol olamayacak kadar kusursuzdu. biz pürüzlü varlıklara uygun bile değildi. ama oradaydı işte. gözüme bakıyordu, içime işliyordu. piksel piksel hayallerimin arasına yerleşiyordu. bense seyre dalıyordum. unutmamak için, unutamamak için.

    edit: şu sıralar yüzünü bile hatırlayamıyorum
  4. bu galaksinin hatta komşu galaksilerin de en overrated -ingiliççesi olmayanlar için abartılmış- şeyi. bu kadar şarkı şiir film dizi hep bunun etrafında dönüyor. hadi ama dostum bu lanet şey olmadan da yaşayabiliriz. bakın dikkat ederseniz şey diyorum çünkü ne olduğu konusunda o kadar fikrim yok...
  5. aşk; sadece dönemsel bir yanılsamadan ibarettir.
  6. aslında bir çok şey denebilir aforizma paylaşılabilir bir çok şeye de benzetilebilir. hatta bunu size ufak bir şekilde anlatabilirim.matematikte sıfır üzeri sıfır bazen 1 bazen de belirsiz kabul edilir.hatta cebirde 1 , analizde tanımsızdır.çünkü işimize öyle gelir , öyle kabul ederiz.aşkta işimize nasıl gelirse öyle kabul ettiğimiz bir durum.çok severken dünyanın en güzel şeyi , sevdiğin gidince de düşülmesi insanı öldürmeye sürükleyen hastalık olarak tanımlıyoruz.arkadaşlar bir çok şey yazmış çoğu da hoş orijinal şeyler ama unutmamalı ki aşkın tanımı durumdan duruma değişir.
    arkhe
  7. bir tanımı yok, benzetmeler yetersiz.

    hayatımın yarısına geldiğime inanıyorum. ikinci yarıda bir şeyi yakaladım. bir şeyi. büyük bir şeyi.

    şu ana kadar adını bilmediğim ve dahi duymadığım: aşk.

    ilk merhaba ile kıvılcımlanan, bir güne alev alan, şu ana kadar sürekli harlanan, sönmeyen bir şey bu aşk. hiç tahmin edilemeyecek bir anda gelen, insanı insan kılan, yaşadığını hatırlatan, mutlu her hissi uyandıran..

    tutuldum. tam tabiri ile tutuldum. bir gün uyandım ve “o”. bekliyor muydum? hayır. ümitli miydim? evet.

    değiştim, geliştim, sakinleştim. kendimden dahi huzur bulmaya başladım. kaynağımı buldum, huzur verdim.

    geçtiğim sokaktaki bütün satıcılara, amcalara, komşulara selam verip, hal-hatır sordum. bu mutluluğu insan birileriyle paylaşmak istiyor çünkü.

    daha çok yürüyüşlere çıkmaya başladım, yürüdükçe o’nu düşünüyor insan çünkü.

    inancım arttı mesela, “olacak, yapacağım, bitti-gitti”. hayatımın hiçbir döneminde kesin konuşmuyordum çünkü.

    kitaplarla, şiirlerle daha haşır neşir olmaya başladım. güzel sözlerim artsın istiyordum o’na çünkü.

    ben aşkın hep güzel yanlarını gördüm, “o” güzel çünkü. açtım kapılarımı.
    ve aşkın kötü bir yanı var ise, hevesim var bu kötülüğe. onu da iyi yaparız biz çünkü.

    kahveler yaparız, çiçekler sularız, akşam sofralarımız olur, rakı masalarımız.. bir çocuk kahkahası? belki kim bilir?

    aşk; en güzel hayallerin sebebi olabilecek kudretteki tek şey..

    açtım kapılarımı.
  8. lev nikolayeviç tolstoyun bir sözü vardır üzerinde düşünmeye değer. "gerçek aşk,daima kişisel yarar duygusundan vazgeçme temeli üzerinde yükselir."
    one
  9. aşkla ne kadar alakası var bilmiyorum ama az önce yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum sizlere sevgili sözlük.

    iki gündür anonim olarak hoşlandığım kızla konuşuyordum.her şeyimiz o kadar uyumluydu ki iki gündür tüm gün beni düşünmekten uyuyamadığını söylüyor şarkılar paylaşılıyor kahve aralarında bekliyorum mesajları atılıyor ve sürekli kim olduğum konusunda beyin fırtınası yapıyordu. yani her şey o kadar iyi gidiyordu ki benim için stalker olarak başladığım bu durum iki günün sonunda kendime özgüvenin artmasına neden oldu okadar uzun saatler konuştuk ki.

    yaklaşık yarım saat önce kimliğimi açıklamaya karar verdim çünkü herşey okadar iyiydi ki.peki sonuç ne oldu diye soracak olursanız. evet şuan buradayım yani kimliğimi açıklamamla tama iyi geceler demesi arasında 3 dk yoktur. tabii ki bu uyuma nöbetinin nedeni hanımfendinin yaşadığı hayal kırıklığı.kim bilir aklına kimi getirmişti kim olmamı hayal etmişti.konuşmak isteyen arkadaşların yeşillendirmelerini bekliyorum. konuşalım arkadaşlar kim olduğumu bilmediğiniz sürece ben bir supermanım.