1. tanrı'nın varlığına kesin gözüyle bakan teizm'le yarışır. nitekim olmadığı da kesin değildir.
  2. kendisi oyle bir kavramdir ki, ne oldugunu bilmeyenler onu teizm ile karsilastirip, ateizmin bir inanc sistemi oldugu yanilgisina duserler.
    -neymis neymis?
    +tanrinin olmadigina kesin gozle bakmakla kalmaz, bu konuda teizm ile yarisirmis.
    -bir daha dusun bak, o dedigin antiteizm olmasin?
  3. turkiye'de pek konusulmasa da amerikada koylu ateizmi diye bir kavram vardir. ozellikle inanmadigi bir seyin varligina karsi ispat ureterek varlik bilinci kazandiran zihniyeti anlatmak icin kullanilir. militan ateizm degildir. o daha cok inanan ve inanc ile ugrasir. bizim koylu atesitinde diger pek cok goruste oldugu gibi sikintisida renk tutar gibi fikir tutmasidir. yine de turkiyede ki ateist kitle bazinda bir tik daha anlayisli ve dinlemeye yatkindir. ki yaradan sessizligin oldugu yerde konusur denirken inancli insanlarin bu kadar ses cikarmasi da gariptir, gurebadir.
    abrek
  4. yapılan bir araştırmanın sonuçları:
    türkiye ’de dindar olduğunu söyleyenler yüzde 79 çıktı. yüzde 13’lük bir kesim ise ‘dindar değilim’ cevabını verdi. türkiyeli ateistlerin oranının yüzde 2 olarak görüldüğü araştırmada kendisini din konusunda herhangi bir şekilde tanımlamayanların ya da soruya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 6 oldu.
    " kendisini din konusunda herhangi bir şekilde tanımlamayanları" da sayarsak %8 hiç fena rakam değil doğrusu
  5. savunucularının varlık ve var olan arasındaki ilişkiyi açıklamaları ayrıca varlığın kendinde varlık ve kendi için varlık boyutlarını ateizme uygun biçimde yeniden temellendirmeleri gerekir. ama yokk bütün dinler uydurmadır, kutsal kitap ve metinler mitolojiden kopyalamadır bla bla blaa. he canım he.
    onu bunu bırakında allah diyen aslan varken nasıl atayiz olursunuz lan gavurun torunları
  6. ortaokul sıralarındayım, alevi bir aileden geldiğim için çok fazla dinle alakam olmamıştı ve üzerine de çok kafa yormamıştım. sonra dershaneden bir arkadaşım deist olduğunu söyledi, zaten aramız iyi sayılırdı muhabbeti falan güzeldi yani. ben deist olduğunu öğrenince merak ettim tabi, nedir, ne değildir diyerek.

    internette yaptığım araştırmalar sonucu az çok bilgi sahibi oldum. zaten allah, tanrı, put, göktengri, gibi ilahi varlıklarla pek bir alakam olmadığı için, bana çok mantıklı gelmişti. daha sonra bir baktım ki ben de deist olmuşum. liseye geçtim, öyle de güzel bir liseydi ki, nerdeyse allah korusun, tekrar müslüman olmak üzereydim. hatta bir gün oruç tutmayı bile denedim. neyse ki ailem de alevi olduğu için, kısmen zorla bozmak durumunda kaldım orucu (hiç pişman değilim:))

    lise 2'ye doğru internet üzerinde yaptığım, ve kuran'ı kerim ile de pekiştirdiğim üzere allah'ın ve diğer bütün ilahların varlığını inkar yoluna girdim. şimdiye kadar çok kişiyle tartıştım, çok yazılar okudum, ama yapmayın lütfen saçma yani, hiç bir şey okumaya gerek de yok biraz düşünürseniz, allah'ın varlığının aklın bittiği yerde başladığını ve düşünemediğiniz, dolduramadığınız alanlara, allah adını verdiğinizi anlarsınız.

    şu an şantiyedeyim herkes müslüman elhamdulillah, ama hepsi çok tuhaf geliyor bazen. bugün mecburiyetten el sıkışması gereken kişinin, zenciler gibi yumruk çaktığını gördüm kadına, el sıkışmak yerine, avuç içi sıcaklığını hissetmemek içinmiş. komik değil mi?

    edit: şu anda ateist durumdayım, yanlış anlaşılma olmasın. gerçi kendimden bahsederken ateistim demek her ne kadar hoşuma gitmese de. çünkü bulunduğumuz zamanlarda ateistim demek, hava atmak gibi bir duruma dönüştü.
  7. ateizm humanizmdir. ateist kişi insan beyninin yüceliğini görür, değer verir. fakat insanoğlu yönetilmeyi hep sevmiştir, yüzyıllar boyu her toplumda yaşanmış ve halen çoğunda yaşanmaya devam eden diktatörlük veya günümüzde sözde demokratik temellere dayandırılmış dikta rejimlerine karşı çıkılamamasının sebebi yönetilme arayışıdır. dinlerin çıkışı da budur zaten. ateist kişi, kendi yarattığı şeye tapmanın, ibadet etmenin, tamamen psikolojik etkenlerden kaynaklandığını bilir. kısaca saygı duyulası bir şeydir ateizm, şimdiyi görüp, şimdiyi yaşamaktır.
  8. Tanrının varlığı yada yokluğu açıkçası beni ilgilendirmiyor. iyiliği ödül almak için değil yardımsever olduğum için yapıyorum. görünmeyen ama var olduğu iddia edilen bir güçten korkmak ve beni cezalandırmasın diye iyilik yapmak, çıkar için arkadaşını kullanmak gibi geliyor.

    kuran-ı kerimin türkçe mealini ( farklı kaynaklardan ) birçok defa okudum. ancak mantık içermeyen ve çelişkili birçok ayetlerle karşılaştım ve ondan sonra inancım azalmakla kalmadı tamamen bitti.

    bu duruma gelmek öyle ha deyince olmadı. defalarca reddettim ''bu kadar insan yanılıyor olamaz'' dedim. ancak şüphe kafamdan hiç gitmedi. bence eğer varsa bile şüphe ile inanmak tanrıyı reddetmekten farksızdır.

    bazılarımız için inanmaya devam etmek sadece şüphede oldukları için veya bir umut ''bu hayatta istediğim gibi yaşayamadım belki öbür tarafta istediğim gibi yaşarım'' demek. tabi inanmak veya inanmamak kimseyi kötü yapmaz, sizin ahlakınız, kişiliğiniz ve nasıl davrandığınız sizi belirler.

    ve son olarak evrimi en azından reddedenler için söylüyorum. bu video size birçok gerçeği gösterebilir. tabi evrimin bir gerçek olması tanrının olmadığı anlamına gelmez orası da ayrı bir durum.
  9. bazı insanların din diyerek yanlış nitelediği inanış tarzıdır. şöyle ki:

    kellik, bir saç rengi değildir.
    pul biriktirmemek, koleksiyon yapmak değildir
    çıplak olmak da bir giyim tarzı değildir