• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.77)
better call saul
breaking bad spin-off’u. breaking bad’te walter white ve jesse’nin avukatı ve aynı zamanda suçluların bir numaralı adresi olan saul goodman odaklı olacak dizi bir “prequel” olacak. yani breaking bad’teki zamanın daha öncelerine bir yolculuk yapacağız ve saul goodman henüz walter ve jesse ile tanışmamış olacak. saul goodman’ı bol bol mahkemelerde göreceğiz.
projenin arkasındaki isimler ise yine vince gilligan ve peter gould.


  1. gençliğinde sahtekarlıkla hayatını idame ettirmiş ama sonradan büyük bir hayalin peşine atılıp hukuk okumuş ve avukat olmuş bir adamın hikayesini anlatan dizi. ana karakter saul goodman breaking bad izleyenler için zaten tanıdık. saul goodman'ın nasıl jimmy mcgill'den evrilip saul goodman'a dönüştüğünü izlemek oldukça keyifli ve dizi de breaking bad kalitesini aratmıyor. ikinci sezonu da oldukça iyi bir şekilde devam etmekte.
  2. mesleğine yeni başlayan, idealist avukat saul'un yaşadığı ahlaki ikilemler ve yediği kazıklar sonucunda breaking bad'deki yozlaşmış haline evrilmesini anlatan dizidir.
    saul'un ahlaki endişeleri, içindeki şeytana hakim olma çabaları oldukça ilgi çekici. iş hayatının başlangıcında olan benim gibi kişiler için izlenmesi doğru mudur bilemiyorum ama her halükarda ayırdığınız zamana değeceğini düşünüyorum.
  3. 45 dk nin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz çok güzel dizi (bkz: mike) efsane karakter
  4. izlediğim diziler arasında -abartmıyorum- bölüm ne zaman bitecek/bitmesin diye kalan zamana bu kadar baktığımı hatırlamıyorum. 2. sezon 9. bölüm itibariyle gerilimin doruklarında gezinen bir bölüm yapmışlar. adamlar kusursuz bir işe imza atıyorlar. bu kadarını hiç beklemiyordum bu diziden. bu senenin şu ana kadar izlediğim, keyif aldığım en iyi dizisi. gerçekten takdir edilesi...
  5. breaking bad öncesini anlatan dizi. heyecanlandırıyor fakat heyecanda zirve yapamıyor. tam birşeyler başlayacak derken yeniden ve yeniden erteliyorlar. çok iyi bir dizi olduğunu söyleyebilirim ancak bunun iyi olması sebebi biraz da breaking bad geçmişine bağlı olmasından dolayı referans önemi taşıması. sezon finaline son bölüm kaldı. takip ettiğim vinyl,gotham ve better call saul var bu aralar. yeni bir diziye başlamak zor geliyor nedense. bakalım nasıl bitecek sezon.
  6. ikinci sezonun tüm bölümlerini arayı soğutmadan izleyebilmek için şimdiye bıraktığım dizi.
    ilk sezonunu da her bölüm hayran olarak izlemiştim. açıkçası breaking bad izleyip ortalama bir dizi kadar keyif almışken better call saul adeta büyüledi, bilemiyorum belki breaking bad'i dikkatimi vererek izlemedim belki bana uymadı ama ilk sezonuyla benim için 10 adım öndeydi. 2. sezonundan da beklentilerim yüksek.. izledikçe yorumlarız artık.
  7. vince gilligan'ın peter gould ile beraber, breaking bad dizisinde bob odenkirk'in oynadığı fırsatçı avukat (bkz: saul goodman) karakteri üzerine kurguladıkları abd yapımı drama dizisidir. dizinin adı "better call saul" - türkçe: sen iyisi mi saul'ü ara - saul goodman'ın reklamlarda kullandığı sloganıdır. şubat 2015 itibarıyla amc (american movie classics) adlı televizyon kanalında gösterime giren dizinin saul goodman ve mike ehrmantraut karakterleri üzerine yoğunlaşan ve her biri 10'ar bölümden oluşan iki sezonu geride kalmış durumda.

    hem saul goodman karakterinin hayatının, hem de onun hayatı üzerinden breaking bad'de yaşanan olayların evveliyatının anlatıldığı ve muhtemelen sonrasında yaşanacaklara da değinecek olan bir dizidir. better call saul'de de ana olaylar abd'nin new mexico eylatinin en büyük şehri albuquerque'de geçiyor.

    better call saul, pek çok bakımdan uyarlaması olduğu breaking bad kadar iyi bir dizi değil. gayet tatmin edici bir ilk sezon sonrası, daha durağan geçen ve özellikle sezon finali ile bekleneni veremeyen bir ikinci sezon izlenimi mevcut. yine de, hedefe ulaşmak için yeri geldiğinde hukuku, yeri geldiğinde ise bizzat suçun kendisini kullanmaktan çekinmeyen gözüpek ana kahramanımız diziyi izlettiyor. sempatik bir siması olan bob odenkirk, gayet iyi bir oyunculuk çıkarıyor.

    ilgili bağlantı: amc.com: better call saul


    !---- spoiler ----!

    istikbâlde avukatlık kariyeri için saul goodman adını alacak olan james mcgill, avukat olmadan önce ufak çaplı dolandırıcılık işleriyle yolunu buluyordu. philadelphia'da saldırı suçundan hüküm giyince, albuquerque'de meşhur bir avukat olan ağabeyi charles mcgill onu hapis cezasından kurtardı ve yanına alıp ortağı olduğu büyük avukatlık şirketinde işe başlattı. burada işi öğrenen james mcgill, baro sınavını geçip avukatlık kariyerine başladı.

    kendi çapında bir avukat olan james mcgill (jimmy) barodan aldığı ufak-tefek davalarla kıt-kanaat geçinmekte ve daha büyük davalar alıp daha çok kazanacağı bir meslekî kariyer hedeflemektedir. zira, zekâsıyla, fırsatçılığıyla, iknâ kabiliyetiyle ve iş bitiriciğiyle bu hedefine ulaşabileceği potansiyellere sahiptir, ama sabırsızdır ve işleri kolay yoldan hâlletme eğilimindedir. bir avukat olarak yöntemleri nedeniyle meslekî açıdan ağabeyi charles mcgill (chuck) ile yıldızı hiç barışmamaktadır.

    !---- spoiler ----!
  8. soluk bir giriş bölümüyle yaklaşık bir sene sonra tekrar karşımıza çıktılar.
    !---- spoiler ----!

    chuck kadar yavşak puşt ağabeyim olsa ne yapardım acaba

    !---- spoiler ----!

    mike olmasına rağmen izlerken bayağı sıkıldım. önceki sezonların yanına yaklaşmamış bu görüntüsüyle.
  9. kaliteden ödün vermeden hiçbir şey anlatmama sanatını 3. sezon 1. bölümüyle zirveye çıkarmıştır. zaten bildiğimiz bir kaç ufak tefek bilgi ile çok önemli bir kaç yeni bilgiyi cebe koymuş bulunmaktayız.


    senaristlerin işi zor, çünkü biz izleyiciler biliyoruz ki bir yerde saul goodman'a bağlayacak. bir yerde heisenberg reyizle yolumuz kesişecek. her bölümden sonra kendi senaryolarımızı yazıp yazıp atıyoruz kenara. senaristlerin yapması gereken ise bu tahminlerden ve kendilerinden habersiz yazılan senaryolardan farklı bir iş çıkarmak.

    3. sezon 1. bölüm, kısa film gibi geldi. az şey göstermiş olsa da seyir zevki üst düzeyde bir bölümü geride bıraktık. bakalım haftaya bizi neler bekliyor olacak?