1. tam öğrendim derken "meah, bilmiyorum hu dili bir kurs şart."şeklinde ara ara yoklayan ve dünyanın bayağı bir yerinde konuşulan dil...
  2. yazı dili sabit kalmasına rağmen konuşma dili değişmiş olan dil.

    eskiden "know" yazıp know diye okurlarmış gerçekten de. sonra harfleri yutmaya başlamışlar.

    belki biz de ileride "yapıyorum" yazıp yapıyom diye okuruz da dilimizi öğrenmeye çalışan birileri "diğer harfler nereye gitti?" diye şaşıp kalır.
  3. ingilizce, dünya çapında konuşulan bir dildir. aslında buna dünya dili desek yanlış olmaz sanıyorum. bütün büyük işler bu dil üzerinde döner. ingilizce dili sağlam üniversitelerde öğrenilebilir (bkz: boğaziçi üniversitesi) , (bkz: yıldız teknik üniversitesi) , (bkz: istanbul teknik üniversitesi) gibi. uygulama indirip sözcüklerinizi geliştirebilirsiniz, bu konuda (bkz: duolingo) başarılı bir uygulamadır. kurslar da genelde oldukça etkili olabiliyor. bu durum tabi kurs yerine göre değişebilir ama istanbulda yaşıyorsanız wall street english veya formula lingua kurslarını inceleyebilirsiniz. *wall street english'in reklama ihtiyaç duymadığı için link vermedim. biraz da bilinmeyenler ama etkili olanlar öne çıksın.
  4. Merhaba arkadaşlar;

    Ingilizce pratik yapmak amacı ile oluşturulmuş birçok gruba girdim. Whatsapp, facebook mesenger vs. Ancak hepsi amacından sapmış ve genellikle ölü. Daha düzgün bir grup için kendim el attım. Amacı sadece ingilizce pratiği yapmak olan arkadaşları bekliyorum. Bağlantıyı hemen aşağıda bulabilirsiniz. Keyfli günler :)

    https://chat.whatsapp.com/77FjsSHMxJXCZCH0sP1o87

    Grup kuralları;

    - Kesinlikle sapıklık yapmak yasak.
    - Üyelere özelden yazmak yasak.
    - Kesinlikle grup içinde Türkçe konuşmak yasak
    - Rahatsız edici resimler paylaşmak yasak

    Kurallara uymayan kullanıcılar hemen gruptan uzaklastirilacaktir.



    Hi friends;

    I entered many groups that were created to practice English. Whatsapp, Facebook mesenger etc. But they're all deviated from their purpose, and they're usually dead. I took my hand for a better band. I'm just waiting for friends whose purpose is to practice English. You can find the link immediately below. Happy days :)


    Group rules;

    - No perverted behavior allowed
    - Members are forbidden to write in private.
    - It is strictly forbidden to speak Turkish within the group.
    - Absolutely disturbing articles are forbidden to publish pictures videos.

    Users who do not comply with the rules will be immediately removed from the group.


    https://chat.whatsapp.com/77FjsSHMxJXCZCH0sP1o87
  5. bana çok faydası olan dil. gerek turistik mekanlarda gerekse okulda bir adım öndeyim. herkesin öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.
  6. yetenekli olduğum ender alanlardan biri.
  7. ingilizcesi epey ileri seviye bir arkadaşın dediğine göre, ingilizce espri yapabiliyorsanız / yapılanı anlayabiliyorsanız, bu dili iyi konuşmaya başlamışsınız demekmiş. tabi bunu başarabilmek de sürekli konuşmak ve okumaktan geçiyor. şahsi fikrim, az biraz temeliniz varsa ve konuşacak kimse yoksa çevrenizde, ingilizce gazete okumaya çalışın. manşetleri, makaleleri vs tense olayına falan takılmadan (genelde simple present standart) anlamaya çalışın. faydasını görürsünüz. hem dünya gündemini de yakından takip etmiş olursunuz.
  8. kabile dili yapısı ile bugüne kadar karşılaştığım en kolay dil. örnek vermek gerekirse

    i love you
    ben sevmek sen.

    ne bir yönelme, kausal belirteci, ne bir ek.
  9. başlangıç seviyesinde olduğum ve okuduğum bölüm gereği öğrenmem gereken dil.

    hikaye kitapları okumam önerildi, kelime bilgisi için. ama daha kalıplarda sıkıntı çekerken bu biraz zor gibi. o yüzden bu konuda beni bilgilendirecek, nereden nasıl başlamam gerektiğini anlatacak iyi mi iyi bi youser aranıyor efendim. mesajınızı bekliyorum.