• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.57)
pardon - mert baykal
ibrahim, aydın ve muzaffer çok yakın 3 arkadaştır. ibrahim, resmi üniforma görmekten çok rahatsız olan biridir. ibrahim, bir gün resmi üniformalı birisiyle karşılaşınca hemen oradan kaçmak ister ancak durumdan şüphelenen polis, 3 arkadaşı da içeri alır. suçsuz yere 6,5 yıl hapis yatan arkadaşlar sonunda dışarı çıkmayı başarır.


  1. ferhan şensoy'un usta oyunculuğu ve politik ince mizah barındıran kurgusuyla güldüren, sövdüren ve düşündüren güzel özgün bir film.
  2. film inanılmaz komik hikayesi, senaryosu, oyunculuklar komedi filmlerindeki beceriksizliğimiz düşünüldüğünde şaheser diyebilirim.

    ancak film bitip gülmeyi bırakıp düşünmeye başladığımızda kaç insanın bu şekilde hapislerde çürüdüğü işinden eşinden ailesinden koparıldığı hayatının mahvedildiği aklına geliyor insanın. ülkemizin acı gerçeklerinden biri.
  3. kara mizah konusunda yapıtaşlarından biridir belki de ilkidir.

    sonu ise efsane şekilde bitmektedir;

    !---- spoiler ----!

    devletten 6 yıl 3 ay alacaklıydım, ödeştik, pardon!

    !---- spoiler ----!
  4. film uyarlandığı tiyatro eseri olan çok tuhaf soruşturma' nın verdiği keyfi vermedi bana. oysa ki oyuncular da aynı.
  5. türk sinemasının en kaliteli 3 komedi filmi arasına kesinlikle girer. her repliği klasikleşmiştir. defalarca bıkmadan izlenebilir.
    sari
  6. tiyatrodan uyarlama muhteşem film. tiyatrosu zamanında çok iyi iş yapmış çok tuhaf bir soruşturma eserin filmini nerdeyse aynı cast ile tekrardan sinemaya uyarlayan ferhan şensoyun belki de yaptığı en iyi iş diyebiliriz. tiyatro sahnesinde komiseri rahmetli tuncel kurtiz canlandırsada bülent kayabaş olayı bambaşka duruma getirmiştir.

    film her sahnesinde gülme garantili küfüre bel bağlamayan bir şekilde ilerliyor. espriler o kadar iyi yerlerde ve dozunda ki en mutsuz insanı dahi güldürebilir bir film.

    !---- spoiler ----!

    hsktr be rıfat abi

    !---- spoiler ----!
  7. !---- spoiler ----!

    tartışmasız en çok güldüren sahne;
    - neyse bizi bırakırlar yakında.
    - bırakmazlar abi ben herşeyi itiraf ettim kusura bakmayın.
    - neyi itiraf ettin lan!!?
    !---- spoiler ----!
  8. rasim öztekin ve ferhan şensoy'un inatlaşmalarını izlemek bile gülümsetir. keşke fırsatım olsaydı da tiyatroda izleseydim.
  9. kaç kere izlediğimi hatırlamadığım bir ferhan şensoy şaheseri. bir kibar feyzo bir de pardon hem verdiği mesajlarla hem de birbirinden komik sahneleriyle gönlümde apayrı bir yere sahip filmlerdir, see seee see.