• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.83)
the truman show - peter weir
truman çok güzel bir adada yaşamaktadır... fakat bu ada, truman dışında her şeyin sahte olduğu bir ortamdır ve doğduğu günden itibaren devamlı olarak seyirciler tarafından izlenmiştir. truman, bunun hiç farkında olmaz,  ta ki öldüğünü sandığı babasını görene dek.


  1. bazı bazı ufuk çizgisine bakıp filmin gerçek olduğuna inanmışlığım vardır. gerçekten de ufuk çizgisinin ötesinde ne var ya da neden hiç ulaşamayız acep?
  2. izledikten sonra düşündürten filmlerden. hayatınızın tamamı olmasa da büyük bir kısmı kurgu gibi değil mi? sabah kalk işe git, akşam gel televizyon izle. yaptıklarımız farklı olsa da içimizdeki truman'ı keşfetmemizi sağlıyor bu film.
  3. jim carrey'nin oyunculuğunun 10 numara olduğu film. başka hangi oyuncuyu düşünürseniz düşünün olmuyor.
  4. harika bir film. bu başlıktaki yorumların birkaçına göz gezdirdim. insanı paranoyak yapan bir film olduğunu söylenmiş. eğer içinize "acaba?" gibi bir şüphe düşerse siz de aynı sendroma yakalandiniz demektir. evet doğru duydun sendrom. artık bilimsel bir karşılığı var.

    "truman sendromu"

    bu insanlar kendilerini truman zannediyor.aslında haksız da değiller. her anımız gozetleniyor. eğer bu yorumu telefondan okuyorsan üst tarafa doğru bir bak derim. ne goruyorsun orada? telefonun on kamerası. oradan izlenmediğin ne malum? şimdi telefonu bırakıp sokakta koşmaya başlasan seni bir polis durdurmayacak mı? durduracak. filmde oldugu gibi. aslında hepimiz birer truman'ız. film sadece gozlerimizi açıyor.
  5. İletişim fakültelerinin 1.sınıfında izlettirilen yeğane filmdir.Günümüz medya algısını anlatır,eleştirir. Muhteşem bir senaryo üzerine oturtulan bu film varolan ve yaratılan gerçekliğin kavgasını izlettirir.Bu filmin kardeşi olduğunu düşündüğüm filmdir Başkanın adamlari.
  6. !---- spoiler ----!

    olur da bir daha görüşemezsek;
    -günaydın
    -iyi günler
    -iyi geceler!...

    !---- spoiler ----!
  7. bir liste yapacak olsam ve o listeme 10 adet film eklesem kesinlikle onlardan biri olurdu.
    izlemesi çok zevkli harika bir filmdir. jim carrey e selamlar
  8. !---- spoiler ----!

    good morning, and in case i don't see ya, good afternoon, good evening, and good night!

    !---- spoiler ----!
  9. kendi film dünyamda kült filmlerden biridir. çünkü yaşadığımız döneme ayna tuttuğunu söyleyebilirim. çünkü günümüzde gelişen teknolojilerle geçmişti bakir kalan pek çok alanımız artık biz farkında olsak yada olmasak ta ustaca yönetilmektedir.
  10. çocukluk travmasıdır. yıllar yıllar sonra yaşadığınız psikolojik sorunlarda aklınıza inceden gelecek filmdir.