1. Bilgi 1: Bilgilerin kategorizesi çok kullanışlı olmasıyla ayrı bir sempati yaratan, imdb'deki kapitalist film puanlama sisteminin yerine kaliteli filmlere gerçek puanların verildiği yer. Bir de güzelinden
    !---- spoiler ----!

    Wewatch top 250

    !---- spoiler ----!
    bir anket de çok iyi olurdu.

    Bilgi 2: Şu aralar mobilden sayfa yüklenme hızı bir hayli yavaş olan sözlük.

    Edit: Zaten en çok istatistikler sekmesinde en iyi filmler diye bir olay varmış arkadaşlar Youreads en iyi filmler listesi
    Bence yine de daha bi önplana alınabilir.
  2. hiçbir reklam almadığını, giderlerini tamamen bağışlar üzerinden karşıladığını görünce şaşırmamak elde değil... sitenin aylık masrafı 220 liraymış, şu an için 70 lira açık görünüyor.

    daha kaliteli hosting/reseller veya vps kullanması için destek olmalıyız.
  3. yapılan bağışlar sonucu olarak düşündüğüm hızlanmış olan sözlüktür. umarım yönetimide bunca şeyin hakkını verir ve bize en güzel ortamı hazırlarlar.
  4. kategorilere ait başlıklara gizleme sistemi gelmesi gereken platform. anket sekmesini kapatabilmeliyim mesela ya da spor. Hem kalitesinden de bir şey kaybetmemiş olur.

    bunun için bir eklenti yapılmış zaten: http://youreads.net/baslik/youreads---27921

    yine de mobil için de istiyoruz.
  5. şimdi efendim, bir durum hasıl oldu ve paylaşmak istedim. Şöyle ki;

    bir şekilde türk edebiyatının meşhur yazarlarından bir liste yapmak ve hayatları ile ilgili ufak tefek bilgiler derlemek ihtiyacı doğdu. ailemizin sözlüğü olan "youreads"e başvurmak gerekti. çünkü kitap, dergi, sinema deyince akla gelen "youreads" olmalıydı. çünkü bu sözlüğü diğerlerinden ayıran özelliği buydu. bu konularda referans olarak başka nereye bakılabilirdi ki?!

    bu inançla halihazırda açık olan sözlük sayfamda yaptığım araştırma sonucunu üzülerek ifade etmek isterim. ne yazık ki, beklediğim aşamaya henüz gelmediğini gördüm sözlüğün. nurullah ataç başlığı altında yalnızca (bkz: karalama defteri-ararken - nurullah ataç) vardı. diğer taraftan salah birsel ile ilgili henüz bir başlık bile açılmamıştı. (bkz: nezleli karga - salah birsel) dışında herhangi bir veriye ulaşamadım. ömer seyfettin ile ilgili herhangi bir veri yokken kaşağı ve yalnız efe eserlerine ulaşabildim. halide edip adıvar ile ilgili sadece (bkz: türk'ün ateşle imtihanı - halide edip adıvar) eserini bulabilmişken ahmet rasim ile ilgili bilgiler viki'den alınmış gibiydi. şinasi'nin sadece şair evlenmesi ile ilgili girdi bulabildim. bu bilgi de viki gibi bir kaynaktan alınmış ve herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştı. namık kemal ile ilgili girdinin bu siteye yakışmayacak kadar yüzeysel olması, falih rıfkı atay ile ilgili sayfanın da tatmin ediciliktan uzak olması bir tarafa refik halid karay hakkında epeyce esere ulaştım. şemsettin sami ve ahmet haşim'in de yetersiz sayfalarında dolandım durdum.

    diyeceğim odur ki; bu sözlükteki bulunma ve destek vermekteki ilk amacım bu sözlüğü bir tür referans haline getirmekti. gidişat hiç de fena değildi aslında. nerden baksanız geniş bir veri tabanına ulaştığımızı düşünüyorum. fakat, henüz danışma noktası olacak güce ulaşamamış olduğunu görmüş oldum.

    şimdi diyeceksiniz ki, "e sen de o boş gördüğün, verimsiz ve sığ bulduğun sayfaları doldur" sakın bunu söylemeyin. bu tıpkı "o kadar şehit varken neyin protestosu bu?" kafasına denk geliyor.

    bu sözlüğe yapılmış bir eleştiriden ziyade bir "özeleştiridir".

    herkese iyi yazmalar ve okumalar.
  6. eski yazarlarin sitem ettigi site.

    kabul edilse de edilmese de site bir degisim geciriyor ve her degisim sancili olur. haksizsiniz demiyorum, kesinlikle haklisiniz. ama bunun cozumu siteden uzaklasma degil sitenin onlem almasidir. siz tavsiyelerde ve elestirilerde bulunursunuz, yonetim de sizi dinler. burasi baska sozlukler gibi dedigim dedik caldigim duduk bir yer degil anladigim kadariyla. haliyle degerini bilmek lazim buranin.

    anket basligi cok mu geliyor? yuklersin youreads++ engellersin anket kanalini. herkes mutlu olur. ha bu eklentideki ozellikler sanirim oylama yoluyla zaten siteye eklenecek. herkes mutlu olacak.

    degerini bilmek lazim buralarin. uzun zaman sonra yazarlarin goruslerinin onemsendigi ve modlarin aktif oldugu bir sozlukte yaziyorum. hemen isyana kalkismaya gerek yok diye dusunuyorum.
  7. Son zamanlardaki can çekişen sol frame'e karşı tutumum.
  8. güzel şeylere aracılık eden oluşum.
    her gün daha fazla hayatıma dahil oluyor youreads.
    Peki ne bunu sağlıyor?
    içerik mi? farklı tasarım mı? - kısmen
    Asıl sebebi şu. katılımcı insanlardan dolayı. yani sizlerden...
    Ben onlarca kişiyi tanıdım. akıllı, kültürlü, hoş güleryüzlü ve sempatik insanlar.
    Bir araya gelelim istedik.
    Zirve düzenledik. Ankara'da biranın ardından kokoreçlerimizi yedik çiftlikte.
    Hiç görüşmemiş üç kişi zamanlarını birbirine ayırmış oldu o gece.
    Nisan ayının üçüncü pazar günü kitap hediye günü dediler. geldik.
    Rafımızdan özenle seçtiğimiz kitapları hediye ettik. Yeni kitaplar okuduk.
    En önemlisi aramızda paylaşım oldu.
    Geleceğe bir fidan da biz bırakalım istedik. Sizler sayesinde ormanımızı kurduk.
    ve daha nicesi...

    bir film bir kitap yorumu yazmaktan ibaret olduğunu düşünmeyin buranın.
    bana her şeye rağmen aile hissiyatı veriyor burası.
    burda olmaktan çok memnunum.
    yaşım çok genç. daha fazla yaşamak daha güzel yarınlara bakmak istiyorum.
    herkesin istediği de bu değil mi?

    sen de evet diyorsan

    kendine iyi bak. -ulker