1. kafam da deli sorular ;

    şimdi formatla ilgili idrak edemediğim bir durum var. örneğin bir kitap serisi hakkın da başlık açacağımız zaman direk serinin adınımı kullanmalıyız yoksa seri içerisin de ki kitapların ayrı ayrı başlıklarını mı açmalıyız.

    örneğin kral katili güncesi serisi direk seri adı altın da açılmamıştı , sadece ilk kitabın başlığı vardı. ben de bu yüzden geri kalan kitapları da ayrı ayrı açtım. fakat zaman çarkı serisinden kitaplar aradığım zaman ayrı ayrı değil tek bir seri olarak karşıma çıktı.

    aydınlatırsanız sevinirim.

    aydınlanma editi : her iki şekilde de başlık açabiliyoruz arkadaşlar , ikisi de münasiptir.
  2. bu resimde ki mesajı ciddi ciddi moderasyon mu atmış , merak ettiğim oluşum.

    edit : moderasyon tarafından atılmamış. iki kullanıcı arasında ki mesajlaşma. siz benim sazanlığıma verin.
  3. kafamda soru işareti oluşturan platform. daha önce , farklı platformlarda yazmış olduğumuz yazıları(girdi,yorum,inceleme ne diyorsanız) hiç düzenlemeden , direk kopyala (ctcl+c) + yapıştır (ctrl+v) yaparak youreads'e aktarmamız da bir sıkıntı var mı ?

    ben bunu yapan bir kaç üye tespit ettim de , farklı platformdaki yorumlarını direk olarak buraya taşıyorlar. çöp gibi girdiler çıkıyor sonuç olarak ortaya , 10 dk içinde 35 kitap incelemesi yapmış üyeler oluyor.

    hayır anlamıyorum ki ben bu arkadaşlar youreads'e üye olana kadar kitap okuyordu , film izliyordu , belirli konular hakkında belirli bilgileri vardı da youreads'e üye olunca mı bu yeteneklerini kaybettiler ? sürekli eski yazılarını kopyalıyorlar ?

    neyse bu sorunun cevabını merak ettim ben. daha önce farklı sitede yazılmış yazıları virgül bile oynatmadan buraya aktarmak kurallara aykırı mı ?
  4. son zamanlarda gittikçe daha da komik bir hal alan platform. sıkıldım sanırım ben.

    (bkz: baybiş)
  5. bu tarz platformların en güzel yanı yıllar sonra geri dönüp yazdıklarınızı okuyabiliyor olmanız. kendinize kaldığı sürece her zaman aynı kişisiniz, fakat gelip okudukça aslında ne kadar değişmiş olduğunuzu fark ediyorsunuz. yazım hatalarınız gözünüze batıyor, aynı tanım içerisinde düştüğünüz fikir farklılıkları daha bir fiziksel çıkıyor karşınıza.

    eski yazılar değil mi? o dönem olan olayları daha net hatırlamanızı sağlıyor bazen. o kelimeleri yazarken neler düşündüğünüz bulanık olsa bile içtiğiniz kahveyi, dinlediğiniz müziği, uğraştığınız veya uğraşmamayı tercih ettiğiniz için kendinize kızdığınız işleri hatırlıyorsunuz. kümeler halinde ufak bir slayt gösterisine dönüşüyor.

    sevindiğim en önemli nokta müzik zevkim değişmemiş. gerçi on yıllık bir süreç değil zaten ama olsun insan seviniyor. kızdığım en önemli nokta ise kitap okuma alışkanlığımı neredeyse tamamen bırakmış olmam. çok sevdiğim bir serinin devam kitabı olmadığı sürece okumuyorum artık, yazık bana. halbuki ne güzel anılar biriktirdim o kitaplarda, ne kadar çok kuracak yeni cümle verdi bana. niye böyle yaptım ki ? yeni hedef en kısa sürede kitap okuma alışkanlığını geri kazan. haftada en az bir kitap.

    neyse demem o ki bu tarz siteler aslında göründüğünden çok daha fazlasını barındırıyor olabilir. durduk yere " ya şöyle bir site vardı ne oldu acaba " diye aklıma gelip bakınca ne gibi düşünce akımlarına çekildim. sizin de kendinizden parçalar bıraktığınız oluşumlar varsa dönüp bir kontrol edin. insan olur, not defterleri olur belki bir internet sitesi olur.