1. maddi manevi bu süreçte bizi destekleyen o kadar çok arkadaşa sahip olduğumu gördüm ki.. gerçekten her birine teşekkürü borç bilirim. kendimi bir köy sofrasında ekmeğini ortadan, ortadan bölüşenler gibi hissediyorum. bundan güzel de bir görüntü olamaz sanırım.. bu güzel hissi yaşattığı için de ayrıca youreads'a teşekkür ediyorum..
  2. hindistan 24 saatte 50 milyon ağaç dikmiş. 1 milyon da değil; taaamm 50 milyon.. küresel ısınma, erozyon, yaşanacak bir dünyanın giderek daralıyor olması... bir sürü farklı sebeplerden ötürü artık herkes elinden ne geliyorsa yapmanın telaşında. onlar ağaçlarını dikedursun; biz de payımıza düşeni yapmak için kollarımızı sıvıyalım artık.. bilenler, bilmeyenlere söylesin. herkes birbirini biraz dürtsün.. az kaldı.. ha gayret!
  3. son iki haftasonudur maçka demokrasi parkına gidip katlanabilir sandalyelerimizle kendimizlik gölgesi olan bir ağacın altında kitap okuyup, müzik dinliyoruz arkadaşlarımla.
    doğanın nimetlerinden faydalanırken birşeyler geri vermeyi vazife kabul etmemek mümkün değil aklıselim için.
    beni bir ömür gölgesinde taşıyacak bir ağacımın olmasında emeği geçecek herkese teşekkür ederim, ellerinize sağlık.
    maaş günüme notumu aldım. sevgiler.
  4. bazen gerekli destekleri göremediğimiz oluyor evet. gerekli duyarlılığı gösteremediğini düşünüyoruz; düşünüyorum. ama bazen de hiç ummadık gelişmeler olabiliyor. bizi destekleyenler an ve an artıyor. inanmak, paylaşmak... sihirli kelimeler olsa gerek; bir anda yayılıyor etrafa..

    *yaşlanarak ölen ağaç yoktur. ağaçları mikroplar, böcekler, insanlar, yangınlar ve doğal afetler öldürür.

    *olgunlaşan bir ağaç, bir fidana nazaran havayı temizlemede 70 kez daha etkindir. yılda 1 tona yakın karbondioksidi absorbe edebilirler.

    *bir ağaç yılda 2 ton suyu çekerek su baskınlarını engellemektedir.
  5. "bir an önce görülsün
    diye akdeniz
    toroslar'da ağaçlar
    hep çocuk
    kalır."

    maki - sunay akın

    şu an için fidan sayısı: 1173^:bildirilen sayılar kapsamında^
  6. destek..
    10 fidancıkta benden dostlar..
  7. şimdilik 4 fidanla katılabiliyorum. öğrencilik zor
    sidar
  8. yeni gelişmeleri bildireceğimiz kampanya. artık yavaş yavaş sonuna geldik hatıra ormanımız kurulacak yerin ne önemi var ki önemli olan dikeceğimiz fidanların kocaman ağaçlar olması. şahsen bağışladığım her fidana sevdiğim yazarların, insanların isimlerini vereceğim. yeşilde yaşasınlar. dallarına kuşlar yuva yapsın, sincaplar gezinsin. karınca, börtü böcek, kedi köpek, mutlu mutlu gezinsin. gölgesinde uyusunlar.
    bu mutlu tabloyu hepinizin fırça darbeleriyle rengarenk tamamlıyoruz sevgili youserler bir fidan daha fazla dikmek için bağış yapalım.
  9. benim de desteklediğim faaliyet.

    orman alanı da hazır arkadaşlar. tekirdağ'da 8 dönüm arsam var oraya ekelim. ceviz ekelim 100 yıl ömrü var. kabuklu cevizin kilosu da nereden baksanız 20 lira. hem tüm yazarlara ceviz de sağlamış oluruz. ceviz fidanı 10-15 lira civarı. pamuk eller cebe sevgili youserlar! :)

    ekim işini de hep beraber imece usulü yaparız. böylece işçilik masrafından yırtmış aman, hep beraber doğayla bütünleşmiş oluruz. :d :d
  10. böyle güzel etkinliklerin bir parçası olmak inanın bana terapi gibi geliyor insana. çok özlemişiz beraber, hiç bir çıkar gözetmeden, birbirimize güvenerek hareket edebilmeyi, bir şeyler yapmayı, kalıcı olmayı. eğer başarabilirsek bu orman böyle bir anlam ifade ediyor benim için. bu fikri ortaya atan, bunun için çalışan ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim kendi adıma. ben de ufakta olsa bir katkı sağladım. şimdi kısa vadede fidanların dikimini, uzun vadede ise ağaçlarımızın büyüyüp ormanımızda piknik yapacağımız günleri sabırsızlıkla beklemeye başladım. hepinizin yüreğine sağlık.
    zepur