1. dijital ağırlıklı olmakla birlikte geniş film koleksiyonu. kitap konusunda da ahmet ümit derim. yazdığı şiir kitabı dahil 4-5 kitabı kaldı almadığım. iddialıyım tamamlama konusunda^:swh^
  2. katıldığım yarışlardan ve hava gösterilerinden hatıra olarak aldığım şapkalar.
  3. tiyatro metnleri textler ihtiyacı olanlar özelden belirtirse yollayada bilirim pdf olarak.
  4. dolmakalem ve mürekkep.
    türkiye'de pek kullanılmayan, pahalı ve zor ulaşılır olan vazgeçilmez bir tutku.
  5. etiket koleksiyonu.giysilerden. onceden etiket rekabeti vardi markalar arasi ve cok yaratici etiketler yapiyolardi artik kökleri kurudu önem vermiyolar .sadece fiyat etiketi koyuyolar. .boyle olunca kirk yilda bir yeni bir sey ekleyebiliyorum baya bi zamandir.yinede topladiklarim tatmin edici. simdi belki etiket koleksiyonu kotu gelmistir size ama gorseniz oyle demezsiniz :)
  6. gittiğim yerlerden bir ikincilerini isteyerek yıllardır biriktirdiğim rengarenk, desen desen bir peçete koleksiyonum vaar. biraz demode görülse de, seviyorum ben.
  7. garip gelebilir belki ama, bıçak koleksiyonum var. bu platforma, pul, kitap, gazete, dergi, film, flar gidiyor ama bıçak absürd durdu biraz...
    pirus
  8. benim de gelişmekte olan bir kalem koleksiyonum var. ama öyle sıradan kalemler değil. hayatımın önemli dönemlerinde yanımda yer almış, bana yol arkadaşlığı etmiş kalemler.

    hepsi kullandığım dönemlere göre farklı karakterlere bürünmüş zihnimde. galiba bu yüzden bu kadar saygı duyuyorum onlara, elime aldığımda hala o günlerin heyecanını, tatlı zorluğunu hissediyorum.

    şimdi böyle söyleyince de aklınıza çok ahım şahım kalemler gelmesin ha! kimi alırken üç kere düşündürecek kadar pahalı olsa da , koleksiyonun büyük bir kısmı maddi açıdan bir şey ifade etmez.
  9. gittiğim ülkelerden aldığım madeni para koleksiyonum var. ve de kalem koleksiyonum.
  10. ösym özel seti koleksiyonum var benim de. peçeteleri atarım geri kalanını kabıyla birlikte saklarım. bakarsın yarın bir gün sınava girdiğini nerden bilelim derler diye saklıyorum. yakında evimin bir odasını sadece bunlara tahsis edeceğim gibi duruyor.