• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. bu satırlarda yazılanlar 6.sezon 3.bölümden spoiler içermektedir.

    6.sezon beklediğim gibi geçmiyor açıkçası. çok yavaş ilerliyor ve gereksiz bir sürü sahne eklenmiş. samwise'ın sahnelerine ne gerek var sevgili yazarlar ? tyrion'ın 6.sezon 3.bölümdeki gereksiz konuşmasına ne demeli. tamamen zaman öldürmelik. tabiki her bölüm aksiyon aksiyon olsun demiyorum ama bir tutarlılık olmalı. senaristlerin popülizme kaçtığı aşikar.
    sonumuz hayrola.

    !---- spoiler ----!

    jon snow'un dirileceğini diziyi izlemeyen bile artık tahmin eder olmuştu. yalnız insanların aklına ya acabayı iyi yerleştirdiler o konuda tebrik etmek gerek.
    olly'i astığında hepimiz bir oh çektik. acımadan koydu yetime.
    master aemon'ın dediği gibi " "kill the boy, and let the man be born." durumu yani.

    khaleesi'nin kezbanlıklarından sıkılanlardanım ben de.yok ben ıjdırhılırın ınnsıyım yok szn killilirinizi ilicigim yaw he he.
    sezon finalinde drogon'un onu ve onunla gelecek dothrakilerle beraber westeros'a yürüyecekler.
    tamam 2.bölümdeki diyaloglar fena değildi de bu bölümde tyrion'ın ettiği lafları gereksiz bulan bir ben değilim umarım. bölümü bitirmek için yapmışlar resmen.
    sons of harpy'nin lideri daario naharis çıkacak diye bir teori var işte ozaman ters köşe olacak.muhtemelen jorah mormont kendini feda edicektir dany'i kurtarmak için.

    kings landings de işler iyice şekillenmeye başladı. bir önceki bölümden kehanetten bahseden cersei ve jaime yobaz reyise kafa kaldıracaklar. reyis yalnız gitmeyecek giderken tommen'ı da götürür. tyreller de tahtı alırlar.

    tower of joy beklediğimden kötüydü. arthur dayne'i canlandıran aktör başarılı ama dövüş sahnelerini hiç beğenmedim nerede oberyn - mountain'lı sahneler nerede bu sahne.
    ned stark'ı onursuz göstermeleri ayrı bir hikaye. bu adam için bahsedilen ilk sıfat onurlu.

    herkesin dillendirdiği r+l=j teorisini george r.r. martin'de onayladı anneler gününde.
    asıl olay meera gerçekten jon'un ikizi mi. tamamen bir cast benzerliği de olabilir.

    reddit'te şöyle bir teori var bran'le ilgili tower of joy da gördüğümüz üzere bran'in sesini duyabildi ned stark. bundan ötürü mad king'in delirmesinin bran kaynaklı olabileceği söyleniyor. got evreninde olamaz denilen bir şey yok (bkz: jon snow'un dirilmesi)

    lady stoneheart'lı bölümü muhtemelen 5.bölümden itibaren görürüz. 6.sezon trailer'inde walder frey'ı göstermişlerdi çünkü. intikam tez ve acı olacak.

    rickon'ın ramsay'e teslim edilmesi nasıl olabilir aklım almıyor. umberlar gibi sadakati ve gururlarıya anlatılan bir hanedan ned stark'ın oğlunu öyle kolay kolay teslim edemezler. işin içinde var bir bit yeniği. muhtemelen rickon böyle istedi ve bir oyun oynanıyor.


    !---- spoiler ----!
    leo

mesaj gönder