1. burada halkın haberi yok diyenler var ama sanırım o halkın nasıl habere ulaştıklarını gözardı ediyorlar. tabi ki ben de isterdim halkımızın büyük çoğunluğu haberdar olsun tartışsın, tartsın fikrini beyan etsin. fakat, öyle bir halkımız, öyle bir kültürümüz, öyle bir eğitimimiz yok. haberlerde bugün oylandığı bilgisi verilse açık saçık ve tarafsız mı verilecek sanıyorsunuz (öyle ise çok naifmişsiniz) hayır propaganda olarak verilecek, başkanlık sisteminin artılarından, erklerin aslında ayrı kaldığını hem ayrı olmasa aslında daha bile iyi olacağı, kültürümüzün böyle olduğu falan gibi bir sürü saçma sapan temelsiz dayanaksız bilgi ile sunulacak. ve bu bize komik gelecek bilgilere ne olacak biliyor musunuz? çoğunluk tarafından kabul edilecek.

    ayrıca ne kadar üniversite okumuş olsak da 'düşündüğümüzü' düşünsek de kapitalizm öyle bir kuşatmış ki bizi, kölelik ahlakımız bunları tartışmaya ağır basıyor. büyük çapta bir tek gösteri olmuyor, çünkü küçük çapta olanlara katılmıyoruz.

    bizi çalışan hayvanlar haline getirdiler yıllar içinde. eskiden üniversite öğrencilerinin yaptığı protestolar için haklılık payları var ama daha toylar, çalışan olmadan nasıl çalışanı anlayacaklar diyordum. şimdi çalışırken nasıl hayvanlaştığımı, duyasızlaştığımı görüyorum. köleleştiğimi görüyorum ve bir şey yapamıyorum. şimdi artık üniversitelerin protestolarının önemini anlıyorum, biz çalışanlar artık insan değiliz çünkü. kar yağdığında bile tepkimizi koyup işe gitmemezlik yapamıyoruz. gerekirse hayatımızı riske edip geliyoruz.

    refendum, sistem bunlar değişir ve biz izleriz, sadece izleriz, çünkü biz çalışan hayvanlarız, çünkü biz köleleriz.

mesaj gönder