• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. 7. sezon 3. bölümden sonra senaristlere ben de sövmeye başladım.
    !---- spoiler ----!

    tamam euron'un dragonstone adasının önünden 1000 gemiyle durmadan geçmesini falan hazmettim derken bu kez tyrell'lerin kalesi gün geçmeden düştü. ilk 2 kitabı da okumuş biriyim böyle saçmalık görmedim. geçen sezon blackwater kaleyi kaç gün korumuştu daha sonra anlaşma sağlandı. bu bahsettiğimiz tully'ler renly baş kaldırdığında en çok asker veren ailelerdendi.
    koskoca kaleye kapansalar bile kuşatma aylar sürer. taraflar dengelensin diye yapılan alakasız olaylar. 4. bölüm fragmanından da anladığıma göre jon snow ile daenyrs müttefik yapılacak. got kitleye oynayan bir hikaye değil. böyle şeyler yapılması diziyi ucuz gösteriyor.
    !---- spoiler ----!

    tully değil tyrell olacak, yarrakcan'a teşekkür ederim düzeltme için.

mesaj gönder