1. Ekşi sözlükte hata yapılıyor diye burada doğrusu yapılıyor anlamına gelmiyor.

    Ekşi sözlükte maç başlıkları açılıyor diye burada maç başlığı açılamaz anlamına da gelmiyor.
    kimisi için sanatsal faaliyetler kültür sayılırken, kimisi için de yetenekli bir futbolcunun kullandığı falsolu bir frikik, teknik direktörün yaptığı taktiksel hamleler sanat sayılabilir.
    hangisinin ne olduğuna karar vermek herhangi bir mecranın hakkı değildir.
    ancak bu noktada tek bir ayrım var; maç başlığı açılır ve altına ekşi'deki gibi küfürlü yorumlar yapılırsa işte o zaman hatalı olur. (Gerçi moderasyon küfür konusunda net olarak ayrımcılık yapıyor o ayrı bir yorum konusu)

    Herkes kendi ilgisine göre başlık açar ya da yorum yapabilir.

    Burada yapılan itirazlar sol sütunun yavaş akmasından ziyade moderasyonun kuralları gereği gibi uygulayamayıp keyfi muamele yapmasıdır.

    asıl problem; sol sütun zamanında içerik olarak yeterince dolgun, hızlı akıyor ve insanlar trollere itiraz ediyorken bir şey yapmayan moderasyonun şimdi hataları dile getiriliyor diye kafasına göre banlamasıdır. (gerçi artık moderatör de neyi takip ediyor emin değilim. mod alkışında gördüğüm tek şey bir sürü hesabın aktif edildiği.)

    şu yorumda site sahibi bile sosyal ağ olarak nitelendirmiş, sosyal ağda hakaret etmeden yazma serbestisi yok muydu? kaç kere yazmak gerekiyordu acaba?

    Bir diğer konu da; kültürel yorumların okunabilirliğinin yeterince yüksek olup olmaması durumu.

    bir film/kitap/sergi hakkında verilen bilginin ansiklopedik olanı değil, okutulabilecek olanı önemli.
    Diğer türlüsünü zaten wikipedia'da ya da herhangi bir platformda bulabiliyoruz.

    sözlük kültür platformuna dönüştüğü ve sol sütun yavaşladığı için değil, sorun olduğunda moderasyon/site sahibi yeterince iyi yönetemediği için terk etti bir çok üye.. (trolleri bile terk ettiyse düşün gerisini. ben de terk ettim sonra diğer hesapla girdim. keyif benim değil mi kardeşim...)

    ha bir de tanım yapmak gerekiyordu değil mi? .
    tanım: sosyal ağdır.

    *ufak bir ekleme

mesaj gönder