1. efrîn kantonu idari meclisi eşbaşkanı dr. osman şêx îsa'nın açıklamasına göre;

    “erdoğan dünyayı terörle tehdit ediyor. kendisi gibi düşünmeyen herkesi de terörle suçluyor. uluslararası kamuoyuna çağrımız da bu işgal ve direniş karşısında sessiz kalmamalarıdır” diyen osman şêx îsa şunları söyledi: “efrîn’de daha büyük katliamların önüne geçmek için halkımızı şehba ve şêrawa bölgelerine çektik. türk devleti efrîn’e bayraklarını asmış olabilir. bizim çekilmemiz bir yenilgi değil, mücadelenin daha da büyütülmesi ve her yere yayılmasıdır. türk devletinin işgaline karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. savaş yeni taktiklerle yeni bir aşamaya geçmiştir.”



    açıklamada, ''saldırıların başından beri aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu 500 sivil türk devleti faşizmi eliyle şehit olmuş, bin 30’dan fazla sivil de yaralanmıştır. ayrıca 820 qsd savaşçısı şehit'' bilgisi verildi.

    (*:anf)

    öso'nun geçtiği yerlerde köyleri yakıp yıkması, hırsızlıkları ve tarihi eserlere zararları bir kenara, hala efrîn'in gerçek sahiplerinin bu katliamcı ve cihatçı çeteler olduğunu söyleyen herkesin menfaatçi namusuzluğuna diyecek bir şey bulamıyorum. sivillerin kentten çıkarılma kararı doğru bir karardır. kawa heykelinin tahrip edilmesi elbet bir temsiliyet taşıyor. türkiye, öso ile beraber yıktığı, öldürdüğü işgalci ortaklığının bedelini de ödeyecektir.

    hem ülkede ki terör ve milliyetçilik çığlıklarıyla büyük resim'ci kitleye karşı duran muhaliflerin arasında ki uçurumu, hem kontrol ettiğini zannettiği ve para/toprak ile rüşvet vererek kürtlere karşı birlik edindiği cihatçıları büyütürken bu bedeli verecektir. götünü yayarak saldırın aslanlarım demek ile, başkasının kanıyla milliyetçilik yapmak ile savaş çığırtkanlığı yapmak ile olmuyor. herkese terörist diyen bir adamın kuyruğuna takılmış giden insanların, "x'ci değilim ama" diyen insanların bu vicdan ve zihin eksikliği beni çileden çıkarıyor.

    daha önce demiştim yine diyeyim; milliyetçilik diye kızıl elma diye damarınıza basarak sizi nasıl kendi iktidarını koruma planlarına kurban ettiğini görmek için dahi olmaya gerek yok.

    ödtü öğretim üyesi prof. hüseyin bağcı, habertürk'te "bugün 4 bin kişiye çıktı, yarın 5 bin kişiye çıktı... biz neyin tartışmasını yapıyoruz, fasulye tanesi mi sayıyoruz?" diye yalnızca kullanılan dilieleştirdi. kendisini çiğ çiğ yemedikleri kaldı. twitter'dan tabi ki yüce devletimizin yanındayım, kimse vatanseverliğimi sorgulamayaz minvalinde döktürdü hemen. sonra da düşünce özgürlüğümdür, dedi. yani gözü dönmüş bunların. bu insanların mı sivillerin güvenliğini düşündüğüne ve onlara dikkat etmek için elinden geldiğini yaptığına inanacağız. bu kafanın tek bir düşüncesi var "hepsi zaten pekakalı, biz gerekirse şehri yıkacağız ama orayı temizlememiz lazım, sivil zayiat olabilir bu savaşta".

    daha fazla insan kaybetmeden, bu kirli politikaların bitmesi temennisiyle.

mesaj gönder