1. acildigi gunden beri olmasa da uzun suredir bu platformdayim. iyi ya da kotu bir sekilde gorduklerimi, okuduklarimi, izlediklerimi, deneyimlerimi burada paylastim. kimseyi de kucumsemedim, yargilamadim. polemik olusturacak durumlardan uzak durdum. birilerine bir faydam dokunur diye ugrastim. hicbir kuruma, kisiye, olusuma onyargi ile yaklasmadim. bu zamana kadar yazdiklarima bakarsaniz biraz olsun hakkimda fikir sahibi olabilirsiniz. gelelim beni rahatsiz eden duruma;

    iki gundur gereksiz bir tartismanin icindeyim. bir egitim arastirmacisi, merakli bir doktora adayi olarak cahil oldugumu, onyargilarimla hareket ettigimi, okudugum kaynak gosterdigim tavsiye ettigim kisilerin cahil oldugunu, tartisma bilmedigim gibi arastirma da bilmedigimi, okumayi hic bilmedigimi, yabanci dilden anlamadigimi, muhitimdeki kutuphaneye bile girmedigimi beni hic tanimayan bir insan yuzume vurdu. bildiginiz malmisim ben.

    allah benim belami versin ki din tarihi siddet iceriyor diyen bir biliminsaninda anektod paylastim. bu arada o bilim insani kor cahil, arastirmada bilmiyor, muslumanlara zulum yapilirken sarap yudumlamisti.

    burada format disi bir paylasim yapmadim. basliklar altinda tartismaktan uzak durdum. gereksiz baslik acmayip bilgi vermek istedigm konulari genel basliklari altinda yazdim hep.

    siddet basligi altinda yazdiklarimdan pismanim. altinda devam eden medeniyet, din, uygarlik, kriminoloji ve daha sayamadigim bir cok konu ile alakasiz, tanimsiz, uydurma cumlelerden dolayi ozur diliyorum. bu ifadeler bana ait degil yine de ben ozur diliyorum cunku ben neden oldum. keske (bkz: dinleriniz yerin dibine batsin geberin) diye bir baslik acsaydim da dunyadaki her dinin inanani gelip beni linc etseydi. dinler tarihi, bakin her din girer bu kapsama, siddet icerir ve insanlik tarihinde hic bir felaketin veremedigi kadar can almistir. bu gercek degismeyecektir. her din ozunde iyilik oldugunu iddia etsede kan ile yazilmistir, anlattiklari siddet iceriklidir. cocuklarinizi siddet iceren filmlerden, dizilerden, oyunlardan korurken bu bilgiyi de goz onunde bulundurun.
    !---- spoiler ----!

    incil ve tevrat video oyunlarindan daha tehlikelidir. hele hele hinduizmin buda belasini versin. taoizminde jesus belasini versin. yeter ki birileri bana ders vermesin...

    !---- spoiler ----!

    bu da benim itirafim olarak burda dursun.

mesaj gönder